Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. července 2020 23:53
Čas čtení 1:14
Adam Smeták

Hackeři ukradli účty Elona Muska, Billa Gatese, Baracka Obamy, Kanyeho Westa a dalších. Přišli si na více než 2,5 milionu korun

NEWS TWITTER
Uložit Uložené

Sociální síť útok zastavila až po dvou hodinách.

Ve středu večer našeho času došlo k rozsáhlému hackerskému útoku na sociální síti Twitter. Zatím neznámí útočníci přebrali účty desítek známých osobností a pomocí nich vyzvali jejich followery k zaslání určitého obnosu Bitcoinů na jednu totožnou adresu. Napadeny byly účty Elona Muska, Kanyeho Westa, Baracka Obamy, prezidentského kandidáta Joa Bidena, Applu, Uberu a řady dalších. Útočníci si během útoku přišli nejméně na 113 000 dolarů (v přepočtu asi 2,65 milionu korun).

Před půlnocí sociální síť oznámila, že si je útoku vědoma a pracuje na jeho odstranění. Mezi hacknutými účty byly i účty @bitcoin, @ripple, @coindesk, @coinbase a @binance spojené s kryptoměnami. Všichni hacknutí zveřejnili stejnou zprávu, která vyzývala k odeslání libovolného obnosu v BTC s příslibem, že nazpět bude poslán dvojnásobek.

Domů
Sdílet
Diskuse