Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
17. července 2020 8:51
Čas čtení 0:39
Viktor Kniš

Španělsko hlásí rekordní počet nakažených koronavirem od začátku května, nyní zavádí lokální zákaz vycházení

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Španělsko hlásí prudký nárůst počtu nakažených poté, co ve čtvrtek přibylo 580 nových případů osob nakažených koronavirem.

Ještě nyní máme v paměti, jak jsme zejména během dubna sledovali katastrofální situaci ve Španělsku, kde nemocnice sotva zvládaly nápor tisíců nakažených koronavirem denně. Zdá se, že se situace v této evropské zemi opět výrazně komplikuje, protože za čtvrtek zaznamenala 580 nových případů.

Je to o 190 více než den předtím a zároveň jde o nejvyšší denní přírůstek od 10. května. Nejvíce infikovaných evidovali v regionech Aragonie a Katalánsko, informuje CNN.

Doporučeno
V Chorvatsku přibyl rekordní počet nakažených koronavirem, vláda bude zavádět nová opatření V Chorvatsku přibyl rekordní počet nakažených koronavirem, vláda bude zavádět nová opatření 10. července 2020 18:29

Španělsko 21. června zrušilo omezující opatření. Od té doby se objevily již skoro 2 stovky lokálních ohnisek, přičemž tentokrát je na tom nejhůře Katalánsko se 142 nakaženými a Aragonie s 266 nakaženými. Regionální vlády nařídily občanům, aby zůstávali doma, zároveň se turistům doporučuje, aby se těmto oblastem vyhnuli. 

Jde o přísně opatření, které umožňuje 160 tisícům obyvatel nejpostiženějších míst vyjít ven pouze za účelem nákupu potravin, léků, cvičení nebo cesty do práce. Podobné nařízení vláda vydala i pro několik čtvrtí ve městě L'Hospitalet de Llobregat nedaleko Barcelony, kde žije 260 tisíc lidí. V Barceloně se počet případů nákazy za poslední týden ztrojnásobil.

Domů
Sdílet
Diskuse