Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. července 2020 12:21
Čas čtení 0:47
Tina Hamarova

Koronavirus stále nepolevil: Čína eviduje největší přírůstek nakažených od dubna, Austrálie hlásí rekord

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počet obětí koronaviru ve světě přesáhl číslo 650 tisíc.

Počet lidí, kteří dosud zemřeli na koronavirus, překročil podle trackeru webu Worldometers 650 tisíc a pandemie vůbec neustupuje. Naopak, v posledních třech dnech laboratoře zaznamenaly ve světě každý den více než 280 tisíc nových případů.

Pokud by šíření onemocnění pokračovalo stejným tempem, znamenalo by to, že na světě každý týden přibudou 2 miliony nových případů. Dosud se celkově koronavirem nakazilo 16,4 milionu lidí, z nichž se 10 milionů se z onemocnění vyléčilo.

Koronavírus stále nepoľavil: Čína eviduje najväčší prírastok nakazených od apríla, Austrália hlási rekord
Zdroj: Worldometers

Čína, z níž se virus do světa rozšířil, zaznamenala v pondělí největší přírůstek nakažených od dubna. Celkově jim přibylo v zemi 61 lidí s potvrzeným koronavirem, což sice není vysoké číslo, většina případů ale pochází zevnitř země, tedy nebyly importovány – v Číně tak pravděpodobně vzniká v severozápadním regionu Sin-ťiang nové ohnisko nákazy.

14 případů se také objevilo v severovýchodní provincii Liaoning. Čínské úřady proto zavedly hromadné testování stovek tisíc lidí v přístavním městě Dalian.

Doporučeno
Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště Tento region zavádí povinné roušky mimo bydliště 27. července 2020 12:02

V australském státě Victoria zaznamenali nejvíce případů za den od vypuknutí pandemie. Premiér v pondělí oznámil, že přibylo 532 nových nakažených, přičemž předchozí rekord byl 472 pacientů, které evidovali 22. července. 

Neděle byla zároveň dnem, kdy v Austrálii zemřelo celkově nejvíce lidí na Covid-19. Nemoci podlehlo 10 pacientů.

Domů
Sdílet
Diskuse