Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. srpna 2020 12:40
Čas čtení 0:30
Viktor Kniš

Konec TikToku v USA je skoro realitou, senát odhlasoval jeho zákaz v telefonech vládních zaměstnanců

NEWS
Uložit Uložené

Návrh ještě musí potvrdit Sněmovna reprezentantů, kde mají převahu demokraté.

Americký prezident Donald Trump na začátku týdne avizoval, že pokud čínská společnost ByteDance nepřenechá řízení aplikace TikTok Američanům, zakáže její používání na celém území USA. Číňanům dal Trump na splnění tohoto ultimáta do 15. září, následně bude konat.

Bílý dům má podezření, že aplikace fungující jako sociální síť zejména pro mladé může narušovat bezpečnost, protože sbírá osobní údaje uživatelů a dále je posouvá čínským úřadům v případě, že o ně požádají.

Doporučeno
12 hodin ji znásilňovali a bili. Video se později objevilo na PornHubu, stránka ale prosby 14leté dívky ignorovala 12 hodin ji znásilňovali a bili. Video se později objevilo na PornHubu, stránka ale prosby 14leté dívky ignorovala 31. července 2020 12:18

V této souvislosti již i Senát Spojených států amerických odhlasoval zákaz stahování aplikace TikTok do telefonů vládních zaměstnanců. Důležité je, že tento návrh zákona musí potvrdit i Sněmovna reprezentantů, kde mají převahu demokraté, informuje Washington Times.

„TikTok je obrovské bezpečnostní riziko a ve vládních zařízeních nemá místo,“ řekl republikánský senátor Josh Hawley, který dlouhodobě vede kampaň proti TikToku.

Domů
Sdílet
Diskuse