Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. srpna 2020 15:27
Čas čtení 21:14
Vojtěch Vanda

Baba Lag: Můj život je jako film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap

REFRESHER ČESKÝ RAP
Uložit Uložené

Bandana Versace, bílý Mercedes a slova, která jsou real. Seznamte se, Baba Lag.

Bylo mi jasné, že tohle nebude ledajaký rozhovor. O Baba Lagovi, polovině společnosti Death Star Records a nové rapové akvizici české frakce Universal Music Group, kolují různé zvěsti. No a my, jelikož víme, že pravda je vždy někde napůl cesty, jsme se rozhodli Lagiho oslovit se žádostí o rozhovor. Byla přijata.

Doporučeno
Chceš vědět, co stojí za dlouhou kariérou na YouTube? Vyzpovídali jsme čtyři české veterány, kteří stále točí Chceš vědět, co stojí za dlouhou kariérou na YouTube? Vyzpovídali jsme čtyři české veterány, kteří stále točí 4. srpna 2020 9:53

Tajemný nováček, zahalený v hedvábném Versace šátku, čeří vody českého rapového rybníčku poměrně nenápadně. Avšak s novým Versace EP, příhodně pojmenovaném podle luxusu, jímž se obklopuje, oficiálně vystupuje na světlo denní. Pokud jsi tento projekt zaregistroval, víš, že jej podpořila velká jména, SKiNNY BARBER a Sensey. Takové sloky nedostane jen tak někdo.

Otec českého gangsta rapu Baba Lag: Můj život je jak film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap
Zdroj: Archiv Death Star Records

Možná trochu naivně jsem si myslel, že rozhovor proběhne jeden na jednoho. Lagi však nezklamal, když k našemu rozhovoru v italské restauraci v Holešovicích přispěchal v bílém Mercedesu se svým dlouholetým kamarádem, beatmakerem a aspirujícím raperem Denym Vaderem. Respondenty jsem tak měl najednou dva.

Proto se z krátkého rozhovoru, který měl Death Star představit, stala simlutánní rozprava se dvěma postavami s bohatými pouličními zkušenostmi o jejich minulosti i přítomnosti, o tom jak vnímají český rapový horizont a jak vnímá on je, a jakým způsobem jsou s  podsvětím, Německem či luxusem jejich životy opravdu spjaty. A co víc, jako bonus si Baba Lag k rozhovoru svůj jedinečný chránič identity, bandanu Versace, sundal.

V tomto článku si přečteš:
  • Kdo je Baba Lag
  • Jaký je život gangstera
  • Které luxusní značky nejvíc cení a kolik je ochotný za ně utratit
  • Jestli je duchovně založený
  • Jak vznikl Death Star Records a kdo je Deny Vader
  • Kdy se seznámili se SKiNNY BARBERem, Senseyem a Roxanou a jací jsou to lidé v soukromí
  • Proč mu nové EP distribuuje Universal Music

Otec českého gangsta rapu Baba Lag: Můj život je jak film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap
Zdroj: Archiv Death Star Records
Doporučeno
Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) Jak žije finalista SuperStar pět let po soutěži? Štěpán Urban otevřeně o protloukání se životem, hudbě a fakáčství (Rozhovor) 12. srpna 2020 10:22

Začnu citací: „V roce 2019 se zrodil Baba Lag. Spousta utrpení a dlouhých nocí nebyly pro nic za nic. Všechny věci, které se staly, směřují k jedné velké. Vždycky jsem věděl, že budu rapstar.“ Kdo je Baba Lag? 

BL: Baba Lag jsem já. Co ti mám říct?

(...) Vyrůstal jsem na špatným místě, kde byly drogy, špína. Osmiletý děti tam začínají šňupat piko a jako dvanáctiletý si ho píchaj.


Zajímají mě ty „věci“. Kam směřují?

BL: Všechny věci směřovaly k Baba Lag. Celý život jsem žil bez pravidel, bez nějakejch normálních vazeb na život. Já jsem žil s tím, že žiju dneska a zítra nemusím. V tomhle směru jsem žil destruktivní život. Tak dlouho jsem žil sr**ky, bídu.

Nejsem z bohatý rodiny, můj otec je řidič a máma je prodavačka, ale už od dětství jsem cítil určitý ambice. Ambice, které v místě, kde jsem vyrůstal, zůstaly nenaplněný. Protože jsem vyrůstal na špatným místě, kde byly drogy, špína. V českém maloměstě. Nejsem původem z Prahy ale z Berouna. Tam je to ghetto. Osmiletý děti tam začínají šňupat piko a jako dvanáctiletý si ho píchaj. 


Takže to bylo tvrdé.

BL: Vyrůstal jsem v černým prostředí, mezi cigánama. Proto rasismus nebo věci, který se řeší teď, vůbec nechápu. Nerozumím tomu. Pro mě je to nesmysl, víš. Já jsem vyrůstal mezi různejma lidma a vždycky mi bylo jedno, kdo je jakej. Černej, bílej, fialovej, je mi to u pr**le. Škatulky mi byly jedno. Žil jsem bez nějakejch předsudků, jak jsem to cítil. Nepřijímal jsem zákony druhých, kdy ti říkají, jak to má bejt. 

Otec českého gangsta rapu Baba Lag: Můj život je jak film, na který se chceš dívat. Peníze, luxus, strach, s**čky a rap
Zdroj: Archiv Death Star Records

A co znamená Baba Lag?

BL: Moje přezdívka v ghettu byla Lagi. A Baba doslova znamená turecky otec, táta. Říkám, tíhli jsme k německý kultuře. K rapu, kterej je většinou kurdskej, tureckej, ukrajinskej. Není tam vyloženě moc rodilých Němců. Fler a 187 Strassenbande oukej, ale většinou jsou to kanacke, přistěhovalci.

Já to beru tak, že jsem první gangster-raper v Čechách. Nikdo tady nedělal gangsta rap. Doposud tu není nikdo, kdo by byl gangster a uměl rapovat. Jsem první. Jsem Baba. Jsem otec všech, co přijdou.

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 87425 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse