Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
11. srpna 2020 8:31
Čas čtení 0:43
Matej Krajčovič

McDonald's žaluje svého bývalého šéfa. Podřízeným měl výměnou za sex přidělovat štědré dotace

ZAJÍMAVOSTI MCDONALD’S
Uložit Uložené

Firma od něj bude chtít zpět štědré odstupné.

Fast-foodový řetězec McDonald's žaluje svého bývalého výkonného ředitele, informuje Business Insider. Steve Easterbrook měl mít totiž minimálně během svých posledních let ve společnosti několik sexuálních vztahů se svými spolupracovnicemi.

O těchto vztazích navíc lhal při vnitropodnikovém vyšetřování, a to minimálně ve třech případech mezi lety 2018 a 2019.

Nový článok
Zdroj: Gettyimages.com - Hannelore Foerster / Stringer

Samotné vztahy na pracovišti samozřejmě nejsou ten hlavní problém, pro žalobu je klíčový zejména fakt, že Easterbrook měl jedné ze zaměstnankyň schválit štědré dotace v podobě akcií společnosti s hodnotou stovek tisíc dolarů.

Ze svého pracovního emailu s adresou McDonald's rovněž posílal explicitní fotografie a videa, na kterých byly i tři zaměstnankyně společnosti.

Doporučeno
Vyzkoušeli jsme si den na ovčí farmě. Proč je dnes těžké sehnat mladé lidi na práci se zvířaty? Vyzkoušeli jsme si den na ovčí farmě. Proč je dnes těžké sehnat mladé lidi na práci se zvířaty? 9. srpna 2020 10:17

Původně jeho odvolání z funkce probíhalo hladce a jelikož se Eastbrookovi v té době většinu z pochybení dokázat nepovedlo, dostal i štědré odstupné. Ve světle nových okolností chce firma pochopitelně tyto miliony dolarů zpět.

„Přestože představenstvo udělalo v listopadu správné rozhodnutí odvolat ho ze společnosti, na základě těchto nových informací je jasné, že lhal a zničil důkazy o nevhodném osobním chování, a tak by neměl dostat smluvní kompenzace, které při svém odchodu obdržel,“ uvedl nový šéf McDonaldu Chris Kempczinski v dopise zaměstnancům podle Business Insideru.

Domů
Sdílet
Diskuse