Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
14. září 2020 10:48
Čas čtení 1:03
Dominik Vetrák

Tenet vydělal v USA za víkend chabých 7 milionů dolarů. S velkými filmy v kinech se letos můžeš rozloučit

FILMY A SERIÁLY
Uložit Uložené

Tenet má celosvětově na kontě 200 milionů dolarů a v zahraničí se filmu jakž takž daří, ale tržby v USA jsou velmi nízké.

Tenet se dostal do dalších zemí po celém světě. Snímek má na kontě celosvětově již přes 200 milionů dolarů. Premiéry se zatím dočkal v 50 zemích včetně USA a Kanady. Bohužel, velká část z této částky pochází právě ze zahraničí.

Kina se všude po světě probouzejí a lidé na Tenet chodí, avšak v USA je situace opačná. Země, z jejíchž kin mají studia největší procento z tržeb, tedy z prodeje lístků, vydělává nejméně.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

Za uplynulý víkend vydělal film v Kanadě a USA pouze 6,7 milionu dolarů. Celkově má na domácí půdě (USA + Kanada) na kontě 29,5 milionu dolarů. V současnosti se to odhaduje těžko, ale dá se předpokládat, že studio z celkových 200 milionů uvidí nějakých těch 80–90 milionů dolarů. Celkové náklady se přitom mohou vyšplhat až na 350–400 milionů dolarů, takže je jasné, že Tenet pořádně prodělá. 

Tržby z USA a Kanady jsou jednoduše velkým zklamáním, není divu, že studia přesouvají své filmy na rok 2021. Uvést v současnosti do kin velký blockbuster se rovná automatickému finančnímu fiasku a ztrátě peněz, které již studia nemají, jak získat zpět.

Dalším důkazem o smutné realitě, tentokrát z pohledu celého světa, jsou tržby Mulan z Číny. Velkolepé fantasy od Disney, které mělo v Číně přilákat do kin miliony diváků, vydělalo během premiérového víkendu jen 23 milionů dolarů. V Číně je momentálně otevřeno 90 % kin, ale maximálně na 50% kapacitou.

Deadline informuje, že síla trhu je oproti minulému roku o 48 % slabší. Pro srovnání, v USA je v současnosti otevřených cca 60–70 % kin, ale s 25 až 40% kapacitou. Vzhledem k tržbám z uplynulých dní se už přesunula jak Wonder Woman (uvidíme ji na Vánoce), tak horor Candyman (uvidíme ho až příští rok).

Domů
Sdílet
Diskuse