Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. září 2020 16:39
Čas čtení 0:45
Ondřej Jarůšek

Kulturní akce se rušit nebudou, jsou bezpečné, shodli se ministři

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Informoval o tom Lubomír Zaorálek.

Ministr kultury Lubomír Zaorálek a ministr vnitra Jan Hamáček se shodli na tom, že kulturní akce, na nichž lidé sedí a mají zakrytá ústa a nos, se zakazovat nebudou. Takové akce prý rizikové nejsou. Zaorálek o tom informoval dnes na svém twitterovém účtu.

Doporučeno
Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) Pavel Novotný: Můžeme pořád nadávat na Prchala, ale já bych si ho hned přivedl do ODS (Rozhovor) 13. září 2020 8:00

„Hlavní hygienička potvrdila, že v evidovaných případech z divadel apod. neeviduje hygiena žádná ohniska. Akce, kde lidé sedí, mají roušky a dodržují se základní hygienická pravidla, jsou bezpečné,“ uvedl.

Ministr vnitra Jan Hamáček přitom ještě v novém rozhovoru pro právo hovořil o tom, že s ohledem na masivní přírůstky nových nakažených by se měly hromadné akce zakázat.

Podle aktuálních dat ministerstva zdravotnictví se u nás nyní nachází 21 909 aktivních případů. 2 111 nově nakažených přibylo včera. Hospitalizováno je v tuto chvíli rekordních 480 lidí, z toho 93 pacientů je ve vážném stavu.

Domů
Sdílet
Diskuse