Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2020 9:56
Čas čtení 0:47
Ondřej Jarůšek

Otevřete vysoké školy, bouří se studenti. V Praze chystají demonstraci, o kterou mají zájem tisíce lidí

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Studenti nesouhlasí se zavíráním vysokých škol.

Část studentů českých vysokých škol nesouhlasí s nařízením, podle kterého by měly všechny univerzity postupně přejít na distanční výuku. Střední a základní školy přitom zatím zůstávají otevřené. Chystají proto demonstraci, která má proběhnout 8. října od 18:00 na Václavském náměstí v Praze.

Chystaná akce si rychle našla spoustu podporovatelů, k facebookové události se připojilo už přes 6 tisíc lidí. A číslo stále roste. Uživatelé v diskuzi již navíc vyjádřili zájem demonstraci ve stejný den uspořádat i v dalších městech.

Doporučeno
10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 20. září 2020 14:00

„Pojďme se konečně vzbouřit proti dalšímu nesmyslnému vyhlášení vlády o zavření všech VŠ. Distanční výuka nikdy nenahradí klasickou prezenční,“ píší organizátoři na Facebooku a připomínají, aby si s sebou účastníci vzali ústenky. Povolení demonstraci uspořádat nyní organizátoři Emma Polomská a Daniel Smíšek vyřizují na magistrátu.

„Nejde mi ani o šílené pořvávání nadávek, hesel nebo sabotování roušek či jakýchkoliv jiných opatření. Jde čistě jen organizované setkání na jednom místě, kterým ukážeme nesouhlas se zavíráním VŠ, vše bez jakéhokoliv narušování bezpečnosti zúčastněných i náhodně kolemjdoucích,“ dodává Polomská.

Zavřením vysokých škol chce vláda zpomalit šíření nového typu koronaviru SARS-CoV-2. Ten v posledních týdnech nabral na síle a počty nových nakažených dosahují vysokých hodnot. Jen za včerejšek testování v Česku odhalilo 2 394 nových případů, což je druhý největší výsledek od začátku pandemie.

Doporučeno
Sport jen pro 2 000 lidí, bary a restaurace zavřou v 10. Roman Prymula oznámil nová opatření Sport jen pro 2 000 lidí, bary a restaurace zavřou v 10. Roman Prymula oznámil nová opatření 22. září 2020 19:27
Domů
Sdílet
Diskuse