Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. října 2020 13:28
Čas čtení 0:39
Matej Krajčovič

Koronavirus zabíjí i zvířata. Na farmách v Utahu zahynulo 8 tisíc norků

ZAJÍMAVOSTI KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Všechna zvířata se pravděpodobně nakazila od člověka, opačným směrem se virus nepřenáší.

Koronavirem se mohou nakazit i některá zvířata, informuje New York Post. Epidemie ve státě Utah zabila na kožešinové farmě v průběhu desítek dní už tisíce norků.

Zvířata se pravděpodobně nakazila od lidského personálu. Nenašly se však důkazy, že by virus putoval i opačně, tedy od norků zpět směrem na lidi.

Doporučeno
Muž s dýkou na čele, Morgan Freeman a legendární producent nahráli rapové album. Savage Mode II je nemilosrdný kousek (Recenze) Muž s dýkou na čele, Morgan Freeman a legendární producent nahráli rapové album. Savage Mode II je nemilosrdný kousek (Recenze) 9. října 2020 17:27

Úřady do karantény zavřely celkem 9 farem v jedné oblasti. Statistiky uvádějí již 8 tisíc mrtvých norků, jejich kožešinu je však nadále možné použít a prodat. Při zpracování ji totiž důkladně dezinfikují a kabáty nebo šály tak budou bezpečné. 

Domů
Sdílet
Diskuse