Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
12. října 2020 10:16
Čas čtení 0:41
Tereza Šnajdrová

V Česku už je 4 432 nakažených zdravotníků. Jejich počty stále rostou

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Situace ohledně šíření koronaviru v Česku není vůbec dobrá. Velké množství nakažených je také mezi zdravotníky, kterých je v tuto chvíli bezmála 4 500 pozitivně testovaných.

Nakažení v České republice stále přibývají, podle Ministerstva zdravotnictví máme bezmála 60 000 aktivních případů, z toho 2 106 osob muselo být hospitalizováno. Šíření koronaviru se nevyhnulo ani lékařům, zdravotním sestrám a dalším zaměstnancům pracujícím ve zdravotnickém sektoru. Česká lékařská komora v pondělí na svém webu informovala o tom, že nakažených ve zdravotnictví je nyní 4 432

Doporučeno
V Česku přibylo 3 104 nově nakažených. Zhruba o 1 500 méně než v sobotu V Česku přibylo 3 104 nově nakažených. Zhruba o 1 500 méně než v sobotu 12. října 2020 7:45

Právě zdravotníci jsou ti, které v tuto chvíli potřebujeme nejvíce, aby nedošlo ke kolapsu zdravotnických zařízení. Je tedy smutné sledovat, jak počty nakažených rostou také mezi nimi. Česká lékařská komora v pondělí na svém webu uveřejnila čísla pozitivně testovaných lékařů, kterých je v tuto chvíli 978. Za celou dobu pandemie došlo jen k jednomu úmrtí mezi doktory, a to již na konci září, kdy byla zaznamenána první smrt doktora na komplikace způsobené koronavirem.

Mezi zdravotními sestrami je pak 1 862 nakažených a podobné číslo Česká lékařská komora eviduje také u ostatních zdravotnických zaměstnanců. Těch je aktuálně nakažených 1 592.

Nemocnice v posledních dnech zažívají velký nápor a ministr zdravotnictví Roman Prymula v  pondělí oznámí nová opatření, která budou platit od středy a měla by zamezit dalšímu nekontrolovatelnému šíření koronaviru a zahlcení nemocničních lůžek. 

Domů
Sdílet
Diskuse