Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
19. listopadu 2020 15:39
Čas čtení 2:51
Tereza Šnajdrová

Přehledně: Kdy bude vakcína na Covid-19, které jsou nejnadějnější a kolik budou stát

ZDRAVÍ KORONAVIRUS NOVAVAX
Uložit Uložené

Mezi farmaceutickými firmami celého světa nyní probíhá boj, která z nich svoji vakcínu dostane na trh jako první.

Výrobce léčiv Pfizer ve středu sdělil, že jeho nová vakcína proti koronaviru byla v 95 % účinná a na očkované neměla žádné vedlejší účinky. V pondělí zase přišla společnost Moderna s tím, že její očkovací látka má účinnost 94,5 %. Farmaceutické firmy nyní svádí boj o to, která z nich dostane svoji vakcínu na trh jako první. Jedná se o významný krok v boji proti koronaviru. Přinášíme ti přehled těch, které právě bojují o prvenství.

Doporučeno
Nové výsledky: Vakcína Pfizeru je bezpečná a účinná na 95 % Nové výsledky: Vakcína Pfizeru je bezpečná a účinná na 95 % 18. listopadu 2020 14:48

Vakcína firmy Pfizer a BioNTech

No vývoji této vakcíny pracují hned tři státy, a to Spojené státy, Německo a Čína. Testy, které ukázaly95% účinnost, byly provedeny na 43 tisících lidí v USA a v Německu. Výsledky odhalily, že tento typ neměl na testované žádné vedlejší účinky a fungoval i u starších ročníků. Společnost nyní zažádala Úřad pro kontrolu potravin a léčiv o nouzové schválení této látky a pokud vše dobře půjde, k podání by mohla být k dispozici již od prosince 2020.

Moderna a spolupráce s Národním institutem pro alergie a infekční onemocnění

Domů
Sdílet
Diskuse