Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. listopadu 2020 15:46
Čas čtení 1:32
Vojtěch Vanda

Zavraždili íránského šéfa výzkumu jaderných zbraní. Írán se chce mstít a ukazuje na Izrael

NEWS ÍRÁN IZRAEL
Uložit Uložené

O Íránu se spekuluje v souvislosti s vývojem jaderné zbraně. V pátek byl spáchán atentát na Mohsena Fachrízádeha, který měl na údajnou výrobu dohlížet.

Írán se znovu dostává na titulky světových médií, a znovu kvůli nelichotivé situaci. Na jaderného fyzika Mohsena Fachrízádeha byl v pátek spáchán atentát při jeho cestě z hlavního města Teheránu na sever.

Nezachránil jej ani jeho speciálně upravený automobil. Írán situace rozzuřila a odpovědnost za vraždu vědce přisuzuje Izraeli. Svět se domnívá, že smrt jednoho z předních fyziků má co do činění s íránským znovuobnoveným jaderným programem

Doporučeno
Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň Jakub Szántó: Sulejmání měl na rukou krev amerických vojáků, Írán může mít do roka jadernou zbraň 9. ledna 2020 22:36

O smrti Fachrízádeha informovala světová média v pátek. Podle CNN se íránský ministr zahraničních věcí Zarif vyjádřil, že se jednalo o zbabělý atentát, který vykazuje náznaky, že jej provedla izraelská tajná služba Mosad. Izraelská strana skutek nekomentovala.

Domů
Sdílet
Diskuse