Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
5. prosince 2020 18:33
Čas čtení 0:55
Daniel Mikolášik

Raper žaluje Marka Zuckerberga o 20 milionů dolarů. Nelíbí se mu, že dostal ban na Instagramu, kde měl 10 milionů fanoušků

ZAJÍMAVOSTI MARK ZUCKERBERG
Uložit Uložené

Raper na svůj profil často přidával fotky s nahými ženami. To se mu však vymstilo.

Americký raper Boosie Badazz tvrdí, že bude žalovat zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga o 20 milionů dolarů, což je v přepočtu přibližně 440 milionů korun. Instagram, který spadá pod společnost Facebook, mu totiž deaktivoval účet.

Jak informuje portál Unilad, Zuckerberg podle slov rapera odmítl i navzdory mnoha stížnostem zrušit ban uložený jeho profil, na kterém měl více než 10 milionů sledovatelů. Tvrdí, že jde o diskriminaci kvůli tmavé barvě pleti a chce spor řešit soudní cestou.

Doporučeno
Yungblud: Moje první deska byla plná hněvu, nevěděl jsem, kam patřím a bylo to takové volání o pomoc (Rozhovor) Yungblud: Moje první deska byla plná hněvu, nevěděl jsem, kam patřím a bylo to takové volání o pomoc (Rozhovor) 4. prosince 2020 11:43

Sociální síť zablokovala Boosieho profil ještě v srpnu tohoto roku kvůli opakovanému a častému porušování pravidel komunity. Na svém profilu totiž často uveřejňoval fotografie s nahými ženami. Od té doby si sice založil nový profil, ten mu však nevydělává tolik jako předešlý a také má prý pozastaveny některé důležité funkce, jako například možnost živého vysílání.

Zuckerberga, jehož nazval Zuckinberg, vyzýval, aby mu účet vrátil. Nabízel mu za něj dokonce 100 000 dolarů. „Zrušil mi jednu z mých podnikatelských aktivit. Proto na něj podám žalobu,“ uvedl Badazz a dodal, že 20 milionů je srovnatelná částka s příjmy, které by jinak přes Instagram vydělal, kdyby neměl deaktivovaný profil.

„Měl jsem více než 10 milionů sledovatelů a ty jsi mi doj**al můj příjem, který potřebuji na uživení svých dětí,“ řekl raper. Uvedl také příklady, kdy známým osobnostem kvůli porušení pravidel komunity deaktivovali účet, ale následně opět vrátili. Badazz si myslí, že se na něj Mark Zuckerberg rozzlobil i z důvodu, že si dělal legraci z jeho jména.

Domů
Sdílet
Diskuse