Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
10. prosince 2020 v 8:25
Čas čtení 0:29
Ondřej Jarůšek

Česko se možná vrátí do 4. stupně rizika, uvedl Blatný

NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Sněmovna včera schválila prodloužení nouzového stavu do 23. prosince.

Počet nově nakažených se začíná pomalu opět zvedat. Za středu bylo onemocnění covid-19 prokázáno u 6 402 osob, což je o více než 1 800 případů více než před týdnem. Ministr zdravotnictví nevyloučil, že pokud se bude situace zhoršovat, mohla by se Česká republika vrátit do 4. stupně rizika v systému PES.

Rozhodnout by se mělo na začátku příštího týden. „Je možné, že v pondělí bude rozhodnuto o změně, jednalo by se o stupeň 4. Kdyby k takové změně došlo, byl by dostatečný časový odstup, aby se na to všichni mohli připravit,“ sdělil Blatný.

Doporučeno
Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) Jiří Ignác Laňka z URNA: Pokud se tým dostane do střetu s teroristy, tak nikdo na ženu nebude brát ohledy (Rozhovor) 8. prosince 2020 v 16:03

Včera večer Sněmovna schválila prodloužení nouzového stavu o 11 dní, tedy do 23. prosince. Dnes ráno se vláda sešla, aby toto prodloužení potvrdila. Původní návrh vlády o prodloužení nouzového stavu až do 11. ledna příštího roku ve Sněmovně neprošel.

Domů
Sdílet
Diskuse