Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
13. prosince 2020 8:02
Čas čtení 0:48
Martin Mičuda

BMW a Mercedes-Benz na chvíli odložily konkurenční boj. V předvánoční kampani volají po solidaritě v těžkých časech

BMW a Mercedes-Benz na chvíli odložily konkurenční boj. V předvánoční kampani volají po solidaritě v těžkých časech
Zdroj: <a rel="nofollow noopener" target="_blank" href="https://www.press.bmwgroup.com/slovak/article/detail/T0322391SK/dr~%20me-spolu-%20-bmw-ag-a-mercedes-benz-mn%20chov-v-spolo%20nej-reklamnej-kampani-pre-solidaritu-v-ea~k%20ch" onclick="gaTrack('article', 'bottom', 'source');">bmwgroup.com</a>
TECH
Uložit Uložené

Záměrem je v těchto zvláště těžkých časech podpořit lokální podnikatele.

Německé prémiové automobilky BMW a Mercedes-Benz jsou pro sebe úhlavními konkurenty, přesto nám však již nejednou ukázaly, že si dokáží ze sebe navzájem nejen utahovat, ale také si vzájemně pogratulovat.

Připomeňme tak gratulaci ke 100. výročí značky BMW či naopak, když si Dieter Zetsche po odchodu z vedení Daimleru vysloužil vtipnou reklamu, kterou mu Mnichované vzdali hold.

Předvánoční čas přináší další překvapení. Oba celosvětoví prémioví konkurenti se velmi ochotně dohodli na spolupráci. Za desátým okénkem adventního kalendáře mnichovského prodejce Mercedes-Benz totiž září překvapivě model BMW iX3. Naopak součástí vánoční výzdoby v prostorách BMW Welt je konkurenční model Mercedes-Benz EQC 400.

Doporučeno
BMW opět šokuje. Modernizovaná X7 bude pravděpodobně vypadat přesně takto BMW opět šokuje. Modernizovaná X7 bude pravděpodobně vypadat přesně takto 10. prosince 2020 15:31

Podnět na takovou automobilovou výměnu mezi dvěma konkurenty z prémiového segmentu vzešel ze společného přání. Jeho záměrem je v těchto zvláště těžkých časech podpořit lokální podnikatele v Mnichově a vyslat v bavorském hlavním městě signál na sounáležitost a soudržnost. Mottem akce je „Držíme spolu“, kterým se již více než 100 let řídí jak v Mnichově sídlící automobilka BMW, tak i mnichovský prodejce Mercedes-Benz.

Nadrozměrný adventní kalendář, na který se promění skleněné průčelí mnichovského prodejce Mercedes-Benz, je už jakousi tradicí. Na rozdíl od minulosti se však za 24 okénky adventního kalendáře prezentují modely BMW.

Zpět
Sdílet
Diskuse