Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. prosince 2020 19:04
Čas čtení 0:59
Lukáš Čelka

Kvůli mutaci covidu-19 uvízlo ve Velké Británii více než 1500 kamionů: Řidiči jsou v nejistotě, zda se do Vánoc dostanou domů

NEWS
Uložit Uložené

Na pokračování v cestě se pravděpodobně budou muset nechat otestovat.

Řidiči nákladních vozidel, kteří jsou na cestě z Velké Británie do Evropy, zažívají noční můru, krajinu totiž nemohou opustit. Uvízli v nekonečných zácpách, které se tvoří v Kentu. Řidičům udělalo čáru přes rozpočet zrušení plánu znovuotevření francouzských hranic pro obchod a cestování, informoval o tom portál BBC.

V koloně podle portálu uvízlo více než 1500 nákladních vozidel, jejichž řidiči stále čekají na opuštění Velké Británie. Francie svou hranici se Spojeným královstvím na 48 hodin uzavřela již v neděli, a to kvůli obavám z nově zmutovaného koronaviru. Příjezdy z Velké Británie jsou aktuálně zakázány ve více než 50 zemích.

Jakékoli řešení tohoto problému bude pravděpodobně zahrnovat testování řidičů nákladních vozidel, uvedl to pro BBC jejich přispěvatel Paris Hugh Schofield.

Evropská komise vyzvala země, aby zrušily zákaz cestování. V doporučení pro všechny členské státy se uvádělo, že by měly být zrušeny zákazy letů i vlaků, aby nedošlo k narušení dodavatelského řetězce. Komise však uvedla, že od cestování, které není nutné, by měli lidé upustit.

Řidiči v nejistotě

Přestože profesionální řidiči jsou zvyklí na různé kolony a často spí v kabinách svých aut, ze situace jsou zoufalí. Francie sice dnes plánuje znovu otevřít hranici, zpoždění však bude mít dopad i na jejich další cestu, zvláště pokud budou muset být před vstupem do Lamanšského průlivu otestováni.

„Co mám říct? Cítím se špatně, skutečně špatně, opravdu. Nevíme nic, dokonce nevíme, zda se na Vánoce můžeme dostat domů k našim rodinám,“ řekl pro BBC řidič nákladního auta, který je uvězněn v koloně už druhý den.

Domů
Sdílet
Diskuse