Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
31. prosince 2020 13:16
Čas čtení 7:24
Ondřej Jarůšek

10 nejlepších událostí v MMA či boxu za rok 2020

SPORT BOJOVÉ SPORTY
Uložit Uložené

Jaké zajímavé bojové události na domácí a světové půdě rok 2020 přinesl?

Pandemie koronaviru připravila fanoušky bojových sportů v roce 2020 o nejeden atraktivní zápas, v některých případech dokonce i o celé turnaje. I přesto však uplynulých dvanáct měsíců přineslo spoustu úžasných momentů, na které budeme dlouho vzpomínat. Sestavili jsme proto výběr těch nejzajímavějších událostí nejen ze světa MMA, které slouží jako jakési ohlédnutí za tím, co všechno se v letošním roce na poli bojových sportů událo, a to jak na domácí, tak i světové scéně. Pusťme se tedy rovnou do toho! 

Doporučeno
Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla Brutální začátky UFC: Šílené knockouty, obrovské váhové rozdíly a takřka žádná pravidla 8. července 2020 11:03

Úspěchy Čechů v UFC

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Jiří “Denisa” Procházka (@jirkaprochazka)

Rok 2020 byl pro české zástupce v UFC veleúspěšný. Nejprve svoji premiéru pod hlavičkou největší MMA organizace zvládl David Dvořák, který v březnu na akci UFC Fight Night 170 v Brazílii jednohlasně na body porazil domácího borce Bruna Silvu, a později v září na tuto výhru navázal dalším cenným skalpem. Ten si připsal v souboji s Jordanem Espinosou, se kterým rovněž vyhrál 3:0 na body. V tuto chvíli má Dvořák na kontě neuvěřitelných 15 výher v řadě.

O ještě velkolepější premiéru na nejznámějším kolbišti světa se však postaral brněnský samuraj Jiří Procházka, který zazářil na turnaji UFC 251 pořádaném na bojovém ostrově ve Spojených arabských emirátech, kde fenomenálním způsobem knockoutoval Švýcara Volkana Oezdemira. Nejenže si za tento nevídaný výkon Procházka vysloužil finanční bonus ve výši 50 tisíc dolarů, ale navíc dal všem jasně najevo, že má na to dominovat i mezi světovou elitou.

V únoru 2021 Procházku čeká boj s bývalým titulovým vyzyvatelem Dominickem Reyesem. Jiří Procházka tak jako první Čech v historii nastoupí v UFC do hlavního zápasu celého turnaje a pokud by zvítězil, šanci na titulový opasek by již měl pravděpodobně na dosah ruky.

KO v čase cca 6:30

První Slovák v UFC

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Ľudovít Klein 🇸🇰 (@lajosko.klein)

 

Přestože Slovensko nemá o kvalitní a nadané bojovníky nouzi, na svého prvního zástupce v UFC Slováci dlouho čekali. Tím se nakonec stal svěřenec Attily Végha Ľudovít Klein, který smlouvu s nejprestižnější MMA organizací světa podepsal v září a nesmazatelným písmem se tak zapsal do dějin domácí bojovné scény.

Klein naskočil na poslední chvíli do zápasu s Novozélanďanem Shanem Youngem, který si nakonec v zápase prakticky ani neškrtl. Slovenský bojovník totiž hned v prvním kole vystřelil svůj pověstný kop na hlavu, po kterém se Young dostal do problémů a Klein jej následnou salvou úderů dokázal nekompromisně ukončit.

Doporučeno
Od vyhazovače až po světového bojovníka. První Slovák v UFC Ľudovít Klein se zapsal do historie domácího MMA Od vyhazovače až po světového bojovníka. První Slovák v UFC Ľudovít Klein se zapsal do historie domácího MMA 21. července 2022 8:30

Jedinou kaňkou na kráse tohoto jinak dokonalého výkonu bylo nesplnění váhového limitu (pérová váha do 66 kilogramů), což nakonec Kleina stálo část výplaty. Na obhajobu slovenského bojovníka je však třeba zdůraznit, že nabídku na zápas dostal přibližně 8 dní před konáním turnaje a za tuto dobu musel zhubnout kolem 10 kilogramů. Při delší přípravě na zápas, která obvykle bývá až několik měsíců, by Klein takřka určitě problém s váhou neměl.

Doporučeno
10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 10 hororových zranění v MMA: Podívej se, jakou bolest profesionální bojovníci dokáží vydržet 20. září 2020 14:00
Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 93028 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS
Domů
Sdílet
Diskuse