Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 11:12
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

Do Česka míří sněhová nadílka! Milovníci sněhu by se jej měli tento týden dočkat i v nížinách

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Skvělá zpráva pro ty, kterým se stýská po zasněžených rovinách.

První lednový týden by měl přinést sněhovou nadílku i do nízkých poloh. Od pondělí by mělo na našem území dojít k postupnému ochlazování, které by mělo vyústit ve sněhovou pokrývku i tam, kde ji obvykle nevídáme. 

Podle předpovědí Českého hydrometeorologického ústavu bychom se mohli konečně dočkat sněhové pokrývky nejen na horách, ale na většině území České republiky. K ochlazování však bude docházet postupně. 

Oblast střední Evropy totiž začne ovlivňovat nízký tlak vzduchu nad jižní a střední Evropou, která se postupně přesune nad východ. Od severu se tak k nám dostane chladný vzduch, jenž ovlivní počasí celého nadcházejícího pracovního týdne.

Doporučeno
Česko je znovu nejhorší na světě. V rámci koronavirové statistiky má nejvíce nově nakažených na milion obyvatel Česko je znovu nejhorší na světě. V rámci koronavirové statistiky má nejvíce nově nakažených na milion obyvatel 4. ledna 2021 13:13
Domů
Sdílet
Diskuse