Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
4. ledna 2021 13:13
Čas čtení 1:05
Vojtěch Vanda

Česko je znovu nejhorší na světě. V rámci koronavirové statistiky má nejvíce nově nakažených na milion obyvatel

NEWS ČESKO KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Jako na horské dráze. Česká republika znovu „ovládla“ jednu z nelichotivých světových koronavirových statistik.

Českem zmítá další vlna nakažených. I přes probíhající očkování a veškerá opatření se stupeň PES držel na 5. stupni, a jeho skóre dosáhlo 90 bodů. A i přestože v pondělí toto skóre o pět bodů kleslo, Česká republika se znovu usadila na vrcholu světového koronavirového žebříčku. Nyní jsme „nejlepší“ v počtu nově nakažených na milion obyvatel.

Doporučeno
Očkování proti Covidu-19: Která země je nejúspěšnější? A jak si vede Česko? Očkování proti Covidu-19: Která země je nejúspěšnější? A jak si vede Česko? 4. ledna 2021 10:23

Podle projektu Our World in Data se Česko vyhouplo na první místo v počtu nakažených na jeden milion obyvatel. Nedělní data ukazují, že se jedná o 932,22 nakažených na milion obyvatel. Hned druhá země v pořadí, Litva, si za Českem drží odstup. Má prakticky o 100 nakažených na milion méně, tedy 841,68.

Domů
Sdílet
Diskuse