Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
15. ledna 2021 10:43
Čas čtení 0:32
Viktor Kniš

Slovenský ministr zdravotnictví: Cibulková dostane i druhou dávku vakcíny

NEWS
Uložit Uložené

Slovenský ministr zdravotnictví upozorňuje na špatnou epidemiologickou situaci, kterou podle něj lokální plošné testování nevyřeší. Právě naopak, v aktuálně lepších okresech by se mohla situace zhoršit.

Tenistka Dominika Cibulková a její manžel dostanou i druhou dávku vakcíny, potvrdil slovenský ministr zdravotnictví Marek Krajčí. Důvodem je, že pokud by se tak nestalo, bylo by to plýtvání první dávkou vakcíny.

Doporučeno
Babiš: Rezervace k očkování se pro všechny od 1. února nespustí Babiš: Rezervace k očkování se pro všechny od 1. února nespustí 15. ledna 2021 14:02

Slovenský šéf resortu zdravotnictví opět prohlásil, že celoplošné testování je jedinou cestou, jak v momentální situaci zabránit šíření koronaviru. Podle Krajčiho není řešením ani to, kdyby se testovalo 100 tisíc lidí denně. Tvrdí, že při lokálním plošném testování by se mohlo stát, že následně stoupnou počty nakažených v netestovaných okresech.

Domů
Sdílet
Diskuse