Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
20. února 2021 9:15
Čas čtení 1:01
Lukáš Čelka

Extremistická youtuberka Sheila není duševně v pořádku. Namísto vězení pravděpodobně skončí v léčebně

NEWS
Uložit Uložené

Podle znaleckého posudku z oboru psychologie youtuberka Sheila v době spáchání skutků trpěla a stále trpí závažným duševním onemocněním trvalého charakteru.

Slovenská extremistická youtuberka Sheila Szmereková pravděpodobně neskončí ve vězení, ale v psychiatrické léčebně. O návrhu prokuratury ještě musí rozhodnout soud, informoval o tom portál SME.

NAKA obvinila extremistku z hanobení rasy, nebezpečného vyhrožování a výtržnictví ještě v říjnu minulého roku. V té době ji soud vzal do vazby, aby nemohla pokračovat v trestné činnosti. Speciální prokuratura 25. ledna však stíhání zastavila.

Doporučeno
Ruský youtuber si nechal zaplatit za týrání těhotné přítelkyně. Zemřela během živého vysílání Ruský youtuber si nechal zaplatit za týrání těhotné přítelkyně. Zemřela během živého vysílání 4. prosince 2020 20:13

Vyšetřování ukázalo, že obviněná nebyla v době činu trestně odpovědná kvůli nepříčetnosti.

Podle znaleckého posudku z oboru psychologie Szmereková v době spáchání skutků trpěla, a i v současnosti trpí, závažným duševním onemocněním trvalého charakteru, bludovou poruchou.

Vzhledem k jejímu duševnímu stavu tedy nedokázala rozpoznat nebezpečí svého jednání pro společnost. Zároveň nedokázala své jednání ovládat. Jelikož pobyt obviněné na svobodě by mohl být nebezpečný, navrhl prokurátor poslat ženu do psychiatrické léčebny. Zatím není určeno, kdy soud proběhne, obviněná je stále ve vězení.

Vyhrožovala prezidentce a vymočila se na Korán

Sheila Szmereková na sebe upoutala pozornost v roce 2017, kdy internetem kolovalo video, na kterém se vymočila na Korán a následně ho zapálila. Loni skončila ve vazbě znovu, a to za výhrůžky prezidentce Zuzaně Čaputové.

„Zapamatuj si můj ksicht, protože ho určitě potkáš. A když ho potkáš, tak to bude taková sekundovka, že ti beton dá druhou,“ říká podle deníku SME na nahrávce.

Mimo jiné protestovala i před televizí Markíza, vyjadřovala se agresivně na konto muslimů a se sekerou v ruce zdemolovala dopravní značku.

„My běžní občané, kteří mluvíme pravdu, na nás jsou samé útoky. Buď nás chcete zavřít na psychiatrii, nebo do basy,“ říkala Sheila Szmereková v jednom z videí.

Domů
Sdílet
Diskuse