Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. února 2021 9:35
Čas čtení 0:48
Ondřej Jarůšek

V Plzni bylo 15 °C, zatímco na Moravě skoro mrzlo. Jaké teploty přinese příští týden?

NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Během následujícího týdne mohou podle meteorologů teploty dosahovat hodnoty 13 až 17 °C, opět se však počítá s velkými místními rozdíly.

Třeskuté mrazy v Česku vystřídaly jarní teploty, které na řadě míst v sobotu přesahovaly 14 °C. Sluneční počasí si mohli lidé užít zejména jihu a západě Čech, oproti tomu na jižní a střední Moravě se teploty opět blížily ke stupni mrazu. Informuje o tom meteorologický web Infomet.

„Po zadní straně tlakové výše se středem nad jižní Ukrajinou a Černým mořem dnes nad naše území zesiloval příliv teplého vzduchu od jihu až jihozápadu. Příliv se odehrával především ve vyšších vrstvách atmosféry, nicméně zejména na jihu a západě Čech došlo při slunečném počasí k jeho promíchání s vrstvou vzduchu při zemi a díky tomu teploty vystupovaly v této oblasti na 10 až 14 °C,“ napsali v sobotu meteorologové.

Vůbec největší teplotu během soboty zaznamenala stanice Plzeň Mikulka, kde bylo naměřeno 14,9 °C. Příjemné teploty nad 14 °C byly naměřeny také v Dobřichovicích, Vyšším Brodě, Neumětelech nebo Klatovech.

Doporučeno
Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) 20. února 2021 10:48

Jarní teploty se však v sobotu ani zdaleka netýkaly jižní a střední Moravy, kde se rtuť pohybovala kolem bodu mrazu. To například v Olomouci, Přerově, Dukovanech nebo v Holešově.

Během následujícího týdne mohou podle meteorologů teploty dosahovat hodnoty 13 až 17 °C, opět se však počítá s velkými místními rozdíly. „V místech s nízkou oblačností nebo mlhami se budou ve stejném období teploty držet jen kolem 5 °C,“ uzavírají meteorologové.

zima
Zdroj: TASR - Lukáš Grinaj
Domů
Sdílet
Diskuse