Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. března 2021 16:54
Čas čtení 0:45
Jakub Paulík

Izrael otevírá restaurace. Neočkovaní lidé však mohou sedět pouze venku

Izrael otevírá restaurace. Neočkovaní lidé však mohou sedět pouze venku
Zdroj: TASR/AP/Tsafrir Abayov
ZAJÍMAVOSTI IZRAEL KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Bez zeleného pasu jsou neočkovaní obyvatelé Izraele znevýhodněni.

Izrael se pomalu, ale jistě vrací do normálu. Vděčit za to mimo jiné mohou počtu očkovaných obyvatel. První očkování proti onemocnění covid-19 má za sebou přes 4,9 milionu lidí a druhé kolo absolvovalo zhruba 3,7 milionu obyvatel. V zemi žije přes 9 milionů lidí.

The Jerusalem Post píše, že se od neděle otevírají restaurace a kavárny. Ty mohou zaplnit 75 % své kapacity, avšak maximálně do počtu 100 osob. Zajímavostí je, že očkované osoby s takzvaným zeleným pasem budou moci sedět v interiéru, zatímco lidé, kteří ještě nepodstoupili očkování, musí sedět venku.

Doporučeno
Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) Na Novém Zélandu žijeme, jako by pandemie neexistovala, říká Kristýna. Plat třikrát vyšší než doma si užívá (Rozhovor) 20. února 2021 10:48
Domů
Sdílet
Diskuse