Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. března 2021 19:26
Čas čtení 0:42
Adam Smeták

Poslanec ODS Jiří Ventruba zemřel na covid-19

Poslanec ODS Jiří Ventruba zemřel na covid-19
Zdroj: Občanská demokratická strana
NEWS ODS
Uložit Uložené

Na plénu Sněmovny to oznámil předseda ODS Petr Fiala.

Poslanec za ODS Jiří Ventruba podlehl ve svých 71 letech onemocnění Covid-19. V úterý to uvedl na plénu Sněmovny předseda strany Petr Fiala.

„Bohužel jsem obdržel smutnou zprávu, že náš kolega Jiří Ventruba na onemocnění koronaviru právě zemřel. Uctěme památku minutou ticha,“ uvedl Fiala. „Jiří Ventruba, lékař, poslanec, obětavý a skromný člověk, kamarád, před chvílí zemřel. Těžko se mi hledají slova.
Jirko, díky za všechno! Odpočívej v pokoji!“ dodal následně na Twitteru.

Jiřího Ventrubu by v Poslanecké sněmovně měl nahradit podnikatel Libor Hoppe. 

Ventruba se členem ODS stal v roce 2007. Nejprve působil jako komunální politik ve městě Modřice (Brno-venkov), mezi lety 2006-2010 byl zastupitelem a mezi lety 2010-2014 radním. V roce 2017 byl zvolen do Poslanecké sněmovny za ODS. 

Narodil se 2. února 1950 v Brně, kde vystudoval gymnázium a následně Lékařskou fakultu Masarykovy Univerzity. Profesí byl dětským neurochirurgem. V letech 1989-1990 působil jako hostující profesor neurochirurgie na New York University Medical Center v USA.

Doporučeno
Vláda bude diskutovat o rozvolňování nejdříve až po Velikonocích, řekl Babiš Vláda bude diskutovat o rozvolňování nejdříve až po Velikonocích, řekl Babiš 9. března 2021 18:38
Domů
Sdílet
Diskuse