Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 10:32
Čas čtení 1:21
Vojtěch Vanda

Otevření obchodů, předzahrádek a služeb by mohlo nastat už na konci dubna, domnívá se Hamáček

Otevření obchodů, předzahrádek a služeb by mohlo nastat už na konci dubna, domnívá se Hamáček
Zdroj: Úřad vlády
NEWS ČESKO
Uložit Uložené

Ministr vnitra vidí měsíc duben ve znamená rozvolňování.

Ministr vnitra a šéf Ústředního krizového štábu Jan Hamáček (ČSSD) se domnívá, že pokud by pandemická situace vydržela v nastaveném klesajícím trendu, tak by například zahrádky restaurací nebo služby mohly otevřít již na konci dubna. Svou domněnku sdělil v rozhovoru pro MF DNES. Přesný harmonogram rozvolňování by ale podle něj mělo přinést ministerstvo zdravotnictví.

Doporučeno
Babiš: Vláda už nebude žádat o prodloužení nouzového stavu, skončí 11. dubna Babiš: Vláda už nebude žádat o prodloužení nouzového stavu, skončí 11. dubna 4. dubna 2021 18:10

Tvrdý březnový lockdown společně se zvyšujícími se teplotami pomohl Česku k tomu, aby se mohlo nadechnout v boji proti koronaviru. Čísla z 5. dubna jsou mnohem příznivější než ta z minulého týdne: bylo potvrzeno „pouze“ 1405 nových případů, z nichž 274 byli občané starší 65 let, počet hospitalizovaných klesl v porovnání s minulým týdnem o zhruba 2 500 lidí, a zhruba 500 lidí z celkového počtu hospitalizovaných ve vážném stavu se z této statistiky během týdne dostalo.

Domů
Sdílet
Diskuse