Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
6. dubna 2021 v 18:29
Čas čtení 0:56
Ondřej Jarůšek

Děti se v pondělí 12. dubna začnou vracet do škol

Děti se v pondělí 12. dubna začnou vracet do škol
Zdroj: Úřad vlády ČR
NEWS
Uložit Uložené

Vláda rozhodla o návratu dětí do škol.

Od pondělí 12. dubna by se měly začít v rotační formě vracet do škol děti prvního stupně základních škol. Vláda tak rozhodla na základě návrhu ministra školství Roberta Plagy (za ANO) a zdravotnictví Jana Blatného (za ANO). Do školek zatím půjdou jen předškoláci a druhé stupně ZŠ zůstanou u dálkové výuky.

Doporučeno
„Ty fašistická ku**o, rozbijeme ti tlamu.“ Poslankyně a senátorky se nám svěřily, s jakými vyhrůžkami bojují každý den „Ty fašistická ku**o, rozbijeme ti tlamu.“ Poslankyně a senátorky se nám svěřily, s jakými vyhrůžkami bojují každý den 6. dubna 2021 v 11:55

Takzvaná rotační forma forma znamená, že třídy se mají střídat po týdnech. Zatímco tedy jedna třída bude jedna třída ve škole, druhá bude doma. Následující týden se pak třídy vymění a doma bude ta, která předchozí týden byla ve škole.

Zda se školy otevřou všude, nebo jen v těch okresech, kde to dovoluje epidemiologická situace, se teprve bude rozhodovat. Zároveň budou muset děti dvakrát týdně podstupovat antigenní test na onemocnění covid-19.

Ministr školství Plaga připustil, že rotační forma výuky není ideální, je to však v tuto chvíli nejlepší možnost, jak vrátit děti zpátky do lavic. Výhrady proti střídání tříd měl premiér Andrej Babiš (ANO), kterému se nelíbí ani návrh otevřít školy jen v některých okresech.

Doporučeno
Blatný a Plaga ve středu končí. Babiš už má náhradu, tvrdí CNN Prima NEWS Blatný a Plaga ve středu končí. Babiš už má náhradu, tvrdí CNN Prima NEWS 6. dubna 2021 v 14:02

Právě Plaga a Batný mají ve svých funkcích skončit, podle informací CNN Prima NEWS Babiš navrhne jejich odvolání. Už za ně mý prý i vybranou náhradu. Novým nástupcem ministra zdravotnictví má být ředitel Fakultní nemocnice Královské Vinohrady Petr Arenberger, který je mimo jiné více nakloněn ruské vakcíně Sputnik V než Blatný.

Od pondělí čekají Česko i další rozvolnění. Otevřou se obchody s dětským zbožím, papírnictví, farmářské trhy a zoologické zahrady. O chystaných změnách jsme psali více v tomto článku.

Domů
Sdílet
Diskuse