Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
1. května 2021 16:13
Čas čtení 0:50
Ondřej Jarůšek

FOTO: Pyrotechnici na Opavsku provedli řízenou likvidaci letecké pumy, kvůli které bylo evakuováno kolem 300 lidí

FOTO: Pyrotechnici na Opavsku provedli řízenou likvidaci letecké pumy, kvůli které bylo evakuováno kolem 300 lidí
Zdroj: Policie ČR
NEWS
Uložit Uložené

Řízená likvidace proběhal úspěšně.

V obci Sosnová na Opavsku byla objevena nevybuchlá letecká puma, na kterou tam narazil hledač kovů. Policisté o tom informovali na Twitteru. „Policejní pyrotechnici vzhledem ke stavu munice rozhodli o její řízené likvidaci a určili bezpečný perimetr 1,5 km,“ uvedla policie.

Doporučeno
Z brutálních činů těchto českých vrahů odsouzených na doživotí budeš mít husí kůži Z brutálních činů těchto českých vrahů odsouzených na doživotí budeš mít husí kůži 30. dubna 2021 19:40

Po domluvě se samosprávou následně proběhla ze zdejších obydlí evakuace okolo 300 lidí, během níž se policejní pyrotechnici připravili k řízené likvidaci nalezené pumy. Ta proběhla úspěšně a lidé se již mohou vracet do svých domovů. 

Policie poděkovala občanům za spolupráci a z řízené likvidace letecké pumy na svém Twitteru zveřejnila fotografii. Jednat se mělo o pumu o hmotnosti kolem 250 kilogramů, která byla německé výroby.

Domů
Sdílet
Diskuse