Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. května 2021 18:35
Čas čtení 0:47
Kamila Šebestová

Policie musela rozhánět tisíce nespoutaných Španělů v ulicích Barcelony. Oslavovali konec zákazu vycházení

Policie musela rozhánět tisíce nespoutaných Španělů v ulicích Barcelony. Oslavovali konec zákazu vycházení
Zdroj: Unsplash/John Arano/volně k užití
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Tento víkend to ve Španělsku vypadalo, že pandemie už neexistuje.

V Barceloně vyšlo tento víkend do ulic přes 9 000 Španělů. Země potvrdila, že i po lockdownu stále žije slavným heslem „viva la fiesta“. Ve Španělsku se o víkendu radovali z ukončení nouzového stavu. Mnoho mladých lidí se proto rozhodlo uvolnění opatření pořádně oslavit.

První víkend po zrušení nouzového stavu se do barů vrhly tisíce mladých lidí. Mnoho z nich ale nedodržovalo bezpečnostní nařízení a nedrželi si od sebe odstup. 

Nekontrolované skupiny lidí musela rozhánět policie. „Museli jsme vyhánět lidi z centra a také kolem 2 000 lidí z pláže. Někteří z nich nedodržovali pravidla, ale nikdo nebyl násilný,“ uvedl pro Reuters vedoucí městské hlídky.

Doporučeno
Otevření zahrádek: Kdy k němu dojde a jaká pravidla bude třeba dodržet Otevření zahrádek: Kdy k němu dojde a jaká pravidla bude třeba dodržet 16. května 2021 16:42

Španělé se pravděpodobně utrhli ze řetězu kvůli dlouhotrvajícímu nouzovému stavu. Do města mohli vyrazit po šesti měsících. Navzdory zlepšení pandemické situace však ve Španělsku stále platí bezpečnostní nařízení. V Katalánsku se bary i restaurace zavírají o jedenácté, u stolů mohou sedět maximálně čtyři lidé.

Domů
Sdílet
Diskuse