Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. května 2021 13:44
Čas čtení 2:18
Tímea Krauszová

Děti na Onlyfans: Masturbují, fotí se nahé a pak se stydí jít do školy. Některé z nich jsou oběťmi obchodování

Děti na Onlyfans: Masturbují, fotí se nahé a pak se stydí jít do školy. Některé z nich jsou oběťmi obchodování
Zdroj: Unsplash/Wevibe/volně k užití
ZAJÍMAVOSTI
Uložit Uložené

Firma Onlyfans se brání, prý dělají vše pro to, aby dětem zabránili v přístupu na jejich web.

Redakce BBC News zveřejnila výsledky svého výzkumu, v němž se věnovali dětským účtům na sociální síti Onlyfans. Ta se za poslední rok těší obrovskému úspěchu, využívá ji více než milion lidí a generuje milionové zisky tvůrcům, kteří tam zveřejňují svůj obsah. Ten je uzamčený a dostupný pouze pro předplatitele, přičemž možností, jak zaplatit, je několik (přímo v soukromé zprávě, pravidelná měsíční platba nebo jednorázové platby za konkrétní video či fotku).

Ačkoli tam může tvořit kdokoliv a na libovolné téma, převažuje pornografie a sexuální záběry. Právě proto musí být všem registrovaným uživatelům alespoň 18 let. Kontrolní mechanismy Onlyfans se ale dají oklamat, obejít nebo selhávají a firma po sobě spíše narychlo zametá, než aby přinesla účinnější způsob ochrany. Ublížit si tak mohou ti nejzranitelnější: mladiství do 18 let. Podle zjištění BBC jsou to často děti, které v minulosti zažily sexuální násilí nebo mají duševní problémy (sebevražedné myšlenky, hněv, nízké sebevědomí, sebepoškozování).

Stačí ti pas starší sestry nebo babiččin bankovní účet

Jedné dívce, kterou našli na Onlyfans, je 17 let. Na web přidávala videa, na kterých masturbuje a používá erotické pomůcky. Účet si založila pomocí fejkového řidičáku a její matka na to přišla až v momentě, kdy jí banka zmrazila účet — přišlo jí 5 000 liber za prodej videí. Původně začínala prodejem fotek chodidel na Snapchatu, potom přesedlala na Onlyfans. 

Její účet nahlásil anonymní uživatel v lednu. Onlyfans proto případ prověřilo, nevšimlo si ovšem, že je řidičský průkaz falešný, a celou věc uzavřel. Ačkoli nemá žádnou povinnost kontrolovat sociální sítě kromě své vlastní, 17letá studentka měla na ostatních účtech jasně uvedený věk. Onlyfans navíc pro BBC vzkázalo, že běžně kontroluje i jiné sociální účty. Dívka jednoduše propadla přes děravé opatření. Účet jí sociální síť zrušila, až když ji upozornili z redakce, a všem předplatitelům vrátila peníze. Už je ale pozdě, přes 50 fotek a videí se z Onlyfans dostalo všude po internetu. Dívka se aktuálně stydí vyjít na ulici, přihlášku na vysokou odložila na později a podle slov její matky se bojí, že ji někdo pozná.

Domů
Sdílet
Diskuse