Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
30. května 2021 10:12
Čas čtení 0:51
Ondřej Jarůšek

Útočníci v Praze napadli gay pár kvůli tomu, že se dvojice držela za ruce

Útočníci v Praze napadli gay pár kvůli tomu, že se dvojice držela za ruce
Zdroj: Unsplash/Daniel James/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Oběťmi útoku byli šéfredaktor magazínu LUI Jakub Starý se svým partnerem a jejich kamarád.

Skupina mužů v Praze fyzicky napadla šéfredaktora časopisu LUI Jakuba Starého s jeho partnerem a přáteli. Důvodem útoku mělo být to, že se Jakub Starý s partnerem Pavlem drželi za ruce. K incidentu došlo v pátek večer, Jakub Starý o tom informoval ve včerejším příspěvku na Instagramu diverzitního magazínu.

Doporučeno
Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael Spolužák na mě křičel, že by mě měli vzít do Osvětimi, říká 14letý transgender chlapec Michael 25. dubna 2021 9:30

„Nikdy by mě nenapadlo, že budu tyhle řádky psát, nicméně stalo se. Včera večer jsme byli s partnerem a pár kamarádama v centru Prahy napadený skupinou mladejch Čechů. Důvod: drželi jsme se s partnerem za ruce,“ píše Jakub Starý, jak k napadení došlo.

Doporučeno
Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) Ezra Švagr: Jsem demisexuál, nebinární, ale v poslední době se trochu kloním i k identitě trans muže (Rozhovor) 4. února 2021 12:00

Fyzickému útoku předcházely verbální urážky. Kromě samotného páru agresoři zranili i kamaráda Miloše. „Slovní ataky vyústily ve rvačku, kterou jsem nejvíc odnesl já a Pavel. Důsledky: mám vyraženej přední zub, pohmožděniny na hlavě a modřiny po těle. Do Pavla na zemi kopalo několik týpků, má výrazně viditelný pohmožděniny na hlavě a řekl bych, že měl štěstí, že neskončil s otřesem mozku. Nebo hůř. Miloš dostal pěstí do obličeje, vyvázl ,jen' s krvavým nosem,“ pokračuje.

Šéfredaktor časopisu v příspěvku následně zdůrazňuje nutnost hlásit všechny homofobní útoky„Jenom díky tomu je možný zjistit skutečnej rozsah homofobie v naší zemi,“ uvádí s tím, že k podobné případy podněcuje i rétorika některých politických představitelů. „Jediná šance jak to změnit, je v podzimních volbách,“ píše Starý.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený LUI (@luimagprague)

Domů
Sdílet
Diskuse