Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
23. června 2021 20:21
Čas čtení 1:02
Daniel Mikolášik

Stadion na zápas Německa s Maďarskem do barev duhy nasvícen nebude. Orbán přesto odmítl přijít na zápas

Stadion na zápas Německa s Maďarskem do barev duhy nasvícen nebude. Orbán přesto odmítl přijít na zápas
Zdroj: TASR - Jaroslav Novák
SPORT EURO 2021 LGBTQ+ LIDÉ
Uložit Uložené

Organizátor šampionátu Evropská fotbalová unie (UEFA) Němcům s ohledem na politický kontext nedovolil použít duhové barvy.

Maďarský premiér Viktor Orbán se nezúčastní středečního závěrečného utkání skupiny F fotbalového mistrovství Evropy mezi Německem a Maďarskem, během kterého měl být stadion Allianz Arena osvětlený v duhových barvách, informuje BBC.

Duhové barvy osvětlující stadion FC Bayernu Mnichov měly reagovat na postoje maďarské vlády k LGBT komunitě a ukázat podporu boje za rovnost a toleranci.

Doporučeno
Aréna duhovými barvami svítit nebude, rozhodla UEFA. Fotbalový zápas Německa s Maďarskem symboliku tolerance neponese Aréna duhovými barvami svítit nebude, rozhodla UEFA. Fotbalový zápas Německa s Maďarskem symboliku tolerance neponese 22. června 2021 15:29

Organizátor šampionátu Evropská fotbalová unie (UEFA) však Němcům s ohledem na politický kontext nedovolil použít duhové barvy.

Během uplynulého týdne maďarský parlament schválil návrh zákona o ochraně před pedofilií. Ten však byl rozšířen o zákaz propagace sexuálních menšin mezi nezletilými.

Domů
Sdílet
Diskuse