Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
25. června 2021 v 14:00
Čas čtení 0:58
Vojtěch Vanda

Bouře byla i na Ústecku, tornádo mohlo řádit i tam. Desítky hasičských jednotek zasahovaly u třiceti událostí

Bouře byla i na Ústecku, tornádo mohlo řádit i tam. Desítky hasičských jednotek zasahovaly u třiceti událostí
Zdroj: HZS Ústeckého kraje
NEWS
Uložit Uložené

Vyvrácené stromy a zničené střechy viděli i obyvatelé obcí v Ústeckém kraji.

S počasím jako z apokalyptického filmu se museli ve čtvrtek v podvečer vyrovnat i obyvatelé Podbořanska v Ústeckém kraji. Na jihu území, v obcích Blatno a zejména Stebno, vítr vytrhával elektrické vedení a stromy ze země. Na místě musely operovat desítky hasičských jednotek, které v průběhu noci pracovaly na odstraňování škod. Na místě zatím nejsou hlášeny žádná vážná zranění.

Doporučeno
Tornádo na jižní Moravě: Bouře způsobila obrovské škody, nejméně tři lidé zemřeli Tornádo na jižní Moravě: Bouře způsobila obrovské škody, nejméně tři lidé zemřeli 25. června 2021 v 7:55

Podobná situace, jiné místo v republice. Bouřky neřádily jen na jižní Moravě, ale také na druhé straně republiky v oblasti Podbořansko v Ústeckém kraji. Na místě padaly obrovské kroupy, které rozbíjely okna, a dul vítr, který strhával střechy a přerušoval elektrické vedení.

„Nejhůře zasaženými obcemi jsou Blatno a zejména Stebno. Desítky hasičských jednotek pracovaly v průběhu noci na odstraňování škod. Celkem jsme v této oblasti zasahovali asi u třiceti událostí,“ uvedl mluvčí ústeckých hasičů Petr Pelikus.

Podle informací iDNES.cz se nevylučuje, že zde také mohlo řádit tornádo o síle F1F2 Fujitovy stupnice. Jak uvedl Radek Tomšů z ústecké pobočky Českého hydrometeorologického úřadu, nejsou však žádné videozáznamy z místa, tudíž k prošetření situace dojde až později na místě. Momentálně na místě řeší škody asi stovka hasičů a dobrovolníků. Naštěstí to ale vypadá, že v obou obcích nebyl nikdo zraněn. 

Domů
Sdílet
Diskuse