Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Vyzkoušej REFRESHER+ jen za 25 Kč
7. července 2021 13:43
Čas čtení 2:28
Dominik Vetrák

Unikly první informace o GTA VI? Hra se údajně odehrává ve Vice City, svět se mění jako ve Fortnite a hlavní postavou bude žena

Unikly první informace o GTA VI? Hra se údajně odehrává ve Vice City, svět se mění jako ve Fortnite a hlavní postavou bude žena
Zdroj: Rockstar Games
TECH GTA VI
Uložit Uložené

Stane se z nového GTA VI hra ve stylu Fortnite a proč na ni budeme čekat tak dlouho?

GTA VI údajně vyjde v roce 2025 a po vzoru GTA V bude mít několik ovladatelných protagonistů. Jedním z nich by měla být i žena. Herní svět by se měl postupně měnit ve stylu Fortnite, kdy tvůrci postupem času změní město nebo do něj přidají nějaké oblasti.

Jak by to fungovalo v praxi, zatím netušíme, rovněž netušíme, jak dlouho by takto hru podporovali a kolik vývojářů by na to bylo třeba. Děj by se měl odehrávat v moderním Vice City, takže předešlé spekulace o zasazení do 80. let minulého století zřejmě nebyly pravdivé.

Doporučeno
10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 10 graficky nejpropracovanějších a nejoriginálnějších her z E3, které budou bojovat o titul hra roku 16. června 2021 13:39

Remaster GTA V na PS5 a Xbox Series X/S

Na podzim tohoto roku se dočkáme remasteru GTA V pro Xbox Series X/S a PS5, aby nám tvůrci z Rockstar Games zkrátili čekání na další díl. Na ten si tedy počkáme ještě 4 roky hlavně proto, že Rockstar chce změnit styl, jakým vytváří hry.

Po mnoha článcích a reportážích se totiž ukázalo, že jejich zaměstnanci pracují přesčasy i celé roky, nejsou dostatečně odměňováni a není vůbec divné, když týdně odpracují i 100 hodin. Rockstar údajně chce, aby se jeho zaměstnanci cítili lépe, a tak vývoj potrvá déle. 

Pokud jsi googlig GTA VI rumours/speculations a podobně, asi každý měsíc najdeš nové články a zaručeně pravdivé informace. Drtivá většina z toho jsou však výmysly, a tak to už ignorujeme. Avšak s těmito informacemi o GTA VI přišel ověřený insider Tom Henderson, který správně informoval o hrách Battlefield 2042 a Far Cry 6 ještě před jejich odhalením.

Nepřikládali jsme tomu až takovou váhu, ale uznávaný herní novinář Jason Schreier s množstvím kontaktů v herním průmyslu potvrdil, že od nich slyšel totéž, co tvrdí i Henderson, takže na tom zřejmě bude něco pravdy.

Neber to ale jako 100% informace. Schreier byl jedním z mnoha insiderů, kteří tvrdili, že letošní revize konzole Nintendo Switch bude podporovat 4K, DLSS technologii a že bude mít lepší čip. A jak už víš, nic z toho se nestalo, takže se může mýlit i v tomto případě.

Proč tak pozdě a proč to studiu vůbec nevadí?

Studio na samotném odkladu hry asi moc neprodělá. GTA V vyšlo původně ještě na PS3, PC a Xbox One v roce 2013 a také více než 8 let po vydání se pravidelně objevuje v žebříčcích 10 nejprodávanějších her roku. Do dnešního dne vydavatelství Take-Two prodalo již téměř necelých 150 milionů kopií hry, což je naprosto šílené. Tvůrci navíc vydělávají miliardy ročně i díky GTA Online, ve kterém si hráči neustále kupují herní vylepšení a kosmetické úpravy za skutečné peníze.

ROckstar Games
Zdroj: GTA

GTA V je stroj na peníze a bezpochyby nejziskovější hra historie, takže se Rockstar do vydání GTA VI nemusí až tak hnát. Je to však smutné pro hráče a hlavně ty, kteří mají rádi singleplayer. V případě skvělých Rockstar Games jsme byli zvyklí na to, že během generace konzole (například PS3 a Xbox 360) vydali i 10 her, zatímco pro generaci PS4 a Xbox One vydali jen Red Dead Redemption 2. Zdá se, že pro generaci PS5 a Xbox Series X/S vydají zase jen jednu hru, a to GTA VI. 

Doporučeno
Vše, co víme o GTA VI: Tiktokeři, striptérky, moderní Vice City a zamilovaní hrdinové jako Bonnie a Clyde Vše, co víme o GTA VI: Tiktokeři, striptérky, moderní Vice City a zamilovaní hrdinové jako Bonnie a Clyde 5. prosince 2023 10:00

Čekání mezi GTA V a GTA VI je tak dlouhé (12 let), že během stejného období jsme v letech 1997–2009 dostali všechny předešlé hlavní díly série, několik datadisků a dalších her pro handheldové konzole (Nintendo DS či PlayStation Vita). Velké AAA hry se staly obrovskými a nesmírně komplexními. Úroveň kvality titulů od Rockstaru je nesporná, ale i tak je smutné, že za posledních 10 let dostaneme namísto 10 her jen jeden projekt.

Domů
Sdílet
Diskuse