Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
7. července 2021 13:50
Čas čtení 1:11
Vojtěch Vanda

Aktualizováno: Češi s jednou dávkou vakcíny budou moci jet na Slovensko ihned bez nutnosti karantény

Aktualizováno: Češi s jednou dávkou vakcíny budou moci jet na Slovensko ihned bez nutnosti karantény
Zdroj: TASR - Michal Svítok
NEWS CESTOVÁNÍ BĚHEM KORONAVIRU
Uložit Uložené

Ministr vnitra na Twitteru uvedl, že by se mělo přejít na namátkové kontroly.

Aktualizace: Ministr zahraničních věcí Jakub Kulhánek na Twitteru informoval, že od 9. července do 9. srpna budou moci lidé na Slovensko cestovat bez nutnosti karantény ihned po první dávce vakcíny. 


Cestování na Slovensko by mělo být mnohem jednodušší než doposud. Jak na Twitteru informoval ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD), slovenská strana se chystá otevřít všechny hraniční přechody, a to dokonce již ke konci týdne. Kontroly na hranicích by měly nahradit pouze namátkové kontroly. 

Doporučeno
Cestovatelský semafor aneb jaké platí podmínky a při návratu z kterých zemí musíš do karantény Cestovatelský semafor aneb jaké platí podmínky a při návratu z kterých zemí musíš do karantény 6. července 2021 11:46

Podle informací českého ministra vnitra by mělo být cestování na Slovensko příjemnější. Hamáček uvedl, že jej jeho slovenský protějšek Roman Mikulec obeznámil s otevřením hranic na západě Slovenska. Kontroly na hranicích by měly nahradit pouze namátkové kontroly. 

Domů
Sdílet
Diskuse