Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
10. července 2021 v 12:00
Čas čtení 0:53
Ondřej Jarůšek

VIDEO: Policisté kvůli posprejování Karlova mostu hledají muže a ženu z kamerových záběrů

VIDEO: Policisté kvůli posprejování Karlova mostu hledají muže a ženu z kamerových záběrů
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina
NEWS
Uložit Uložené

Vandal může skončit až na tři roky za mřížemi.

Policie nadále pátrá po pachatelích či pachateli, který posprejoval Karlův most. V souvislosti s vyšetřováním proto policisté v sobotu v poledne zveřejnili záběry z kamerového záznamu, na kterém operátor dohledal dvojici, kterou by policie chtěla vyslechnout. Jedná se o muže a ženu.

Policisté před zveřejněním videa na Twitteru uvedli, že jsou záznamy nezveřejní, pokud se jim vandal či vandalové do té doby sami přihlásí. To se ale nestalo, proto bylo video zveřejněno.

Doporučeno
Neznámý vandal posprejoval Karlův most. Hrozí mu až tři roky vězení Neznámý vandal posprejoval Karlův most. Hrozí mu až tři roky vězení 9. července 2021 v 13:17

Policejní mluvčí Jan Daněk uvedl, že se může jednat o cizince. „Vzhledem k tomu, že nemůžeme vyloučit, že by se mohlo jednat o cizince, prosíme, aby zbystřili hoteliéři, ubytovatelé a recepční. Právě v jejich zařízení tito dva mohou bydlet,“ uvedl.

Daněk dodává, že se však může jednat i o občany České republiky, prosím proto veřejnost, aby se s případnými relevantními informacemi obrátili na linku 158.

karlův most sprejer
Zdroj: ČTK/Šulová Kateřina

Nápisy nasprejované modrou barvou se na Karlově mostě objevily v pátek, jsou psané v angličtině a vedou směrem k Pražskému hradu. Jednat se má podle všeho o emotivní texty, které pravděpodobně nastříkal někdo, kdo si prochází složitým partnerským vztahem. 

Tento způsob projevu emocí však může dotyčného vyjít draho. Kvůli podezření z trestného činu poškození cizí věci může totiž vandal skončit až na tři roky ve vězení.

Podle serveru iDNES má nápisy během víkendu odstranit restaurátor. Škody byly vyčísleny na 100 tisíc korun.

Domů
Sdílet
Diskuse