Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
21. července 2021 13:43
Čas čtení 0:50
Vojtěch Vanda

ČHMÚ předběžně varuje: Silné bouřky se do Česka mohou vrátit za pár dní

ČHMÚ předběžně varuje: Silné bouřky se do Česka mohou vrátit za pár dní
Zdroj: Usnplash/Max LaRochelle/volně k užití
NEWS PŘEDPOVĚĎ POČASÍ
Uložit Uložené

Bouřkám nemusí být konec, uvádí Český hydrometeorologický ústav.

Čechy a Vysočina se musí mít na pozoru. Podle předběžné výstrahy Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by tamní obyvatelé měli kontrolovat předpověď počasí častěji, jelikož hrozí, že by se na toto území mohly v nejbližších dnech vrátit silné bouřky. Nemělo by se však jednat o nějakou dlouhodobou bouřkovou vlnu, ale spíš o ojedinělé případy.

Doporučeno
ČHMÚ: Česko si od bouřek na několik dní odpočine, o víkendu se ale mohou vrátit ČHMÚ: Česko si od bouřek na několik dní odpočine, o víkendu se ale mohou vrátit 19. července 2021 19:01

Bouřková situace v sousedním Německu, k níž se přidaly jedny z nejsilnějších povodní posledních desítek let, děsí Evropu. Meteorologové proto bedlivě sledují každý vývoj počasí.

Čeští pracovníci Českého hydrometeorologického ústavu nyní vydali předběžné varování pro velkou část země, jelikož se může stát, že silné bouřky přijdou i sem.

Doporučeno
Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček Do roku 2050 se už s oteplováním nedá nic dělat. Když do té doby omezíme skleníkové plyny, můžeme klima ovlivnit, říká Zahradníček 8. července 2021 15:33

Upozornění platí pro obyvatele Prahy, Středočeského kraje, Jihočeského kraje, Plzeňského kraje, Karlovarského kraje, Ústeckého kraje, Libereckého kraje, Královéhradeckého kraje, Pardubického kraje a kraje Vysočina.

Očekává se, že bouřky by se mohly objevovat od nedělního poledne do pondělní půlnoci. Zatím se ale stále jedná o předběžné upozornění, není tak důvod panikařit. Ostatně jak funguje výstražní služba ČHMÚ, se dozvíš v tomto videu, které ústav vyvěsil na Twitter.

Domů
Sdílet
Diskuse