Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
18. srpna 2021 17:02
Čas čtení 2:26
Vojtěch Vanda

Půl milionu českých domácností čelí problémům s bydlením. Čím dál více roste počet seniorů v bytové nouzi

Půl milionu českých domácností čelí problémům s bydlením. Čím dál více roste počet seniorů v bytové nouzi
Zdroj: Refresher/Paulína Ščepková
NEWS
Uložit Uložené

Iniciativa Za bydlení zveřejnila zprávu, z níž vyplývá, že asi milion osob řeší jeden z hlavních problémů týkající se bydlení.

Iniciativa Za bydlení, v níž je sdruženo několik organizací, uvedla na úterní tiskové konferenci novou Zprávu o vyloučení z bydlení za rok 2021 pod titulem Bydlení jako problém, která mapuje, jaké obtíže mají čeští občané s dostupným bydlením. Z ní vychází najevo, že prakticky půl milionu domácností se dostalo do problému v oblasti bydlení. S bydlením mají podle zprávy čím dál větší problém hlavně senioři, jejichž počet v bytové nouzi roste.

Doporučeno
Přehled: Ceny bytů a domů v Česku raketově narůstají. V některých městech meziročně zdražily byty i o 34 % Přehled: Ceny bytů a domů v Česku raketově narůstají. V některých městech meziročně zdražily byty i o 34 % 2. srpna 2021 18:31

Zpráva uvádí tři hlavní problémy, které se pojí k bydlení v České republice. Prvním z nich je bytová nouze. Tu Platforma pro sociální bydlení definuje následovně: „V bytové nouzi se nacházejí domácnosti, které nemají bydlení, jsou bezprostředně ohroženy vyklizením bytu a okamžitým vystěhováním, žijí v nevyhovujících prostorách, u příbuzných či známých, přičemž nemají jinou možnost a současně nejsou schopni vyřešit situaci samostatně.“

Domů
Sdílet
Diskuse