Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
20. srpna 2021 13:21
Čas čtení 0:49
Vojtěch Vanda

Starlink Elona Muska oznámil spuštění satelitního internetu v Česku. Začít by měl už 1. září

Starlink Elona Muska oznámil spuštění satelitního internetu v Česku. Začít by měl už 1. září
Zdroj: Getty Images/Pascal Le Segretain
TECH ELON MUSK SPACEX
Uložit Uložené

Starlink oznámil svůj start Českému telekomunikačnímu úřadu. Odstartovat by měl už na začátku září.

Projekt satelitního internetu Starlink společnosti SpaceX, kterou vlastní známý americký miliardář Elon Musk, již oznámil datum spuštění svých služeb v Česku. Podle záznamu z Českého telekomunikačního úřadu k tomu dojde už 1. září 2021. Záznam uvádí, že servisní pobočka Starlinku v Dublinu začne poskytovat služby internetu v celé šíři Česka.

Doporučeno
Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku Satelitní internet Starlink Elona Muska si už můžeš objednat i v Česku 23. února 2021 14:36

Výpis si můžeš sám prohlédnout v on-line databázi Českého telekomunikačního úřadu. Projekt satelitního internetu, jenž pokryje celý svět, je řešením hlavně pro odříznuté domácnosti. Set Starlinku, tedy satelitní talíř a router, je sice dražší než obyčejný internet (499 dolarů, zhruba 10 tisíc korun), nejedná se ale o částku nedostižnou. Hlavně v momentě, kdy už nebude připojení záležet na tom, zds člověk žije ve větším městě, nebo na samotě.

Obliba tohoto připojení roste a jak ses již mohl u nás dočíst, někteří uživatelé v Americe dokázali změřit i rychlost 120 až 150 Mb za sekundu při přijímání signálu navíc se slušnou latencí 40-50 ms. Podobná rychlost není úplně na profesionální hraní počítačových her, na online streaming ve 4K kvalitě ale stačí. První uživatelé ve Velké Británii nicméně registrovali rychlost zhruba 80 až 90 Mbps

V září se můžeš rozhodnout, zda na Muskovu internetovou vlnu naskočíš i ty.

Domů
Sdílet
Diskuse