Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
30. srpna 2021 9:10
Čas čtení 0:45
Viktor Kniš

Kanye West album Donda nevydal. Udělalo to za něj vydavatelství, které dlouhá léta kritizuje

Kanye West album Donda nevydal. Udělalo to za něj vydavatelství, které dlouhá léta kritizuje
Zdroj: Getty Images for Universal Music Group/Kevin Mazur
HUDBA KANYE WEST
Uložit Uložené

Donda je venku, i když si to prý Kanye West nepřál. Pravděpodobně tak fanoušci poslouchají projekt, který zatím není stoprocentně podle představ rapera.

Nejnovější album Kanyeho Westa od neděle ovládá streamovací služby, vše ale nasvědčuje tomu, že publikování nezahájil samotný raper, ale vydavatelství, pod kterým působí. Donda podle Kanyeho zatím neměla spatřit světlo světa a důkazem má být skutečnost, že skladba s pořadovým číslem 24 a názvem Jail 2 stále není dostupná, protože při ní nestihli dořešit práva.

„Universal vydal mé album bez mého svolení a zablokoval skladbu Jail 2,“ napsal Kanye West v neděli večer našeho času na svůj instagramový účet, který momentálně používá primárně k informování o albu. 

Nejde o první konflikt mezi vydavatelstvím a interpretem za poslední měsíce. V návalu emocí nedávno natočil na Twitter, jak močí na sošku Grammy. Ve stejné sérii příspěvků zveřejnil svou pracovní smlouvu s Universalem, čímž porušil dodatek o mlčenlivosti. 

Kanye West kritizoval způsob, jakým vydavatelství podle jeho názoru odírá umělce a nechá si platit obrovské poplatky za cokoli. Poukazuje na problém, který již před několika měsíci musela řešit Taylor Swift. Umělec se standardně při podpisu smlouvy s vydavatelstvím zaváže předat mu práva na nahrávky. Úspěšný hudebník následně nemá možnost odkoupit všechna práva na svou tvorbu zpět, když se stane úspěšným. I nadále tak profituje vydavatelství. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ye (@kanyewest)

Domů
Sdílet
Diskuse