Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. září 2021 19:29
Čas čtení 1:27
Ondřej Jarůšek

Zakázané látky? Šampion Oktagonu MMA Buchinger se opřel do svého soupeře. „Je to ubohé,“ reaguje Barborík

Zakázané látky? Šampion Oktagonu MMA Buchinger se opřel do svého soupeře. „Je to ubohé,“ reaguje Barborík
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT OKTAGON MMA
Uložit Uložené

„Je to ubohé a svědčí to jedině o Ivanovi, jaký je to člověk. Zklamal mě,“ reaguje Barborík na slova Ivana Buchingera o zakázaných látkách.

Už tuto sobotu 11. září čeká fanoušky smíšených bojových umění velkolepý turnaj OKTAGON 27, který se uskuteční pod střechou Zimního stadionu Ondreje Nepely v Bratislavě. V hlavním zápase galavečera se střetnou prvotřídní slovenští bojovníci Ivan Buchinger (38-7) a Vojto Barborík (13-1), kteří se utkají o titul v pérové váze (do 66 kilogramů). Už před bojem je však mezi oběma borci cítit napětí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pokud se cítí slabý, tak ať bere

Organizace OKTAGON MMA před svými turnaji na YouTube pravidelně vydává sérii videí s názvem Na dohled, kde fanoušci mohou nahlédnout pod pokličku přípravy jednotlivých bojovníků. Nedávný díl se zaměřil právě i na hlavní dvojici turnaje a při té příležitosti si Ivan Buchinger píchnul do svého soupeře. Naznačil totiž, že Barborík užívá doping.

„Dostával jsem i takové zprávy, že proč jdu s někým, kdo bere zakázané látky. S tím ale nemůžu nic dělat. To je jeho věc. Pokud se cítí slabý a bere to, tak ať to bere. Já můžu jít bez problémů na kontrolu, na jakékoliv testy,“ prohlásil Buchinger, současný král lehké váhy (do 70 kg), který se nyní může stát dvojnásobným šampionem.

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

Je to ubohé, Ivan mě zklamal, říká Barborík

Redakce REFRESHERu oslovila Barboríka, abychom se jej zeptali, co si o slovech svého oponenta myslí. Bojovník říká, že jej Buchinger tímto nařknutím zklamal, nenechává se však prý rozhodit. 

„Myslím si, že dospělý člověk, který má rozum, takovéto věci bez důkazů neřeší. Navíc je to trestné. Je to ubohé a svědčí to jedině o Ivanovi, jaký je to člověk. Zklamal mě. Ale vůbec mě to nerozhodilo, lidé závidí, když se ti daří a jsi ve skvělé formě. Neví, co je to dřina a tvrdá dlouholetá práce,“ řekl pro REFRESHER Barborík, který patří ke špičce domácí scény.

Zeptali jsme se jej také na to, zda je pro něj nyní kvůli tomu zápas více osobní. „Nevkládám do toho takovéto emoce. Pokud se mi chtěl dostat do hlavy, tak se mu to nepodařilo. S chutí jsem se tomu zasmál,“ uzavírá Barborík.

Turnaj OKTAGON 27 nabídne celkem 10 zápasů. Mezi ty nejočekávanější patří také návrat slovenské hvězdy Gábora Borárose (18-9), který se pokusí zlomit smolnou sérii proher proti bývalému zápasníkovi UFC.

Domů
Sdílet
Diskuse