Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
16. září 2021 v 9:08
Čas čtení 0:38
Radim Šlechta

V Česku přibylo 524 nových případů covidu. Reprodukční číslo mírně klesá

V Česku přibylo 524 nových případů covidu. Reprodukční číslo mírně klesá
Zdroj: TASR/Milan Kapusta
NEWS
Uložit Uložené

Nový přírůstek nakažených je o 22 případů menší než v úterý, ale o skoro 150 případů větší než minulou středu.

Ve středu přibylo v České republice 524 nový případů nákazy koronavirem. Jedná se o mírný pokles oproti předchozímu dni, ale větší oproti minulé sředě. Reprodukční číslo oproti úterku rovněž mírně kleslo, za středu jeho hodnota činí 1,103. V posledním týdnu má reprodukční číslo R sestupnou tendenci. 

Nový přírůstek nakažených je o 22 případů menší než v úterý, ale stále o skoro 150 případů větší než středu minulou. Nejvíce případů je v Praze, Karlovarském a Moravskoslezském kraji. 

Doporučeno
Jak se staví české politické strany k manželství párů stejného pohlaví? Zeptali jsme se jich Jak se staví české politické strany k manželství párů stejného pohlaví? Zeptali jsme se jich 15. září 2021 v 15:18

Dlouhodobě se však snižuje reprodukční číslo, které udává, jak si virus šíří, a orgány podle něj v minulosti určovaly stupně rizika. To je v současnosti na hodnotě 1,103, oproti minulé středě kleslo o více než 0,3 %. 

K dnešnímu dni leží s nemocí v nemocnici 154 pacientů s covidem-19. Už 5 870 297 osob v České republice má ukončené očkování. Včera plně proočkovaných lidí přibylo 7 728.

Kompletní informace o očkovaných, nově nakažených i rozložení míry nákazy v rámci republiky najdeš na stránkách ministerstva zdravotnictví České republiky. 

Domů
Sdílet
Diskuse