Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
22. září 2021 18:30
Čas čtení 6:20
Ondřej Jarůšek

Jeden z největších MMA talentů v Česku: Vím, že mám na to dostat se do UFC, říká mladá hvězda Matěj Peňáz (Rozhovor)

Jeden z největších MMA talentů v Česku: Vím, že mám na to dostat se do UFC, říká mladá hvězda Matěj Peňáz (Rozhovor)
Zdroj: OKTAGON MMA
SPORT BOJOVÉ SPORTY OKTAGON MMA
Uložit Uložené

Čtyřiadvacetiletý český bojovník Matěj Peňáz stojí na začátku hvězdné kariéry v MMA. Probojoval se už do největší organizace světa v kickoboxu a nyní postupnými kroky směřuje i k UFC. A už za pár dní se představí na turnaji OKTAGON 28.

Ve své dosavadní MMA kariéře má teprve tři zápasy, ve všech z nich však zvedal fanoušky ze židle a pokaždé soupeře ukončil hned v prvním kole. Matěj „Money“ Peňáz patří mezi největší talenty domácí scény, a i když mu je teprve 24 let, už nyní má na kontě přehršel úspěchů a lze je označit za jednoho z nejnebezpečnějších postojářů v Česku.

Doporučeno
Karlos Vémola může mluvit dál, ale potkáme se kleci! Německý Terminátor má v plánu ovládnout OKTAGON MMA (Rozhovor) Karlos Vémola může mluvit dál, ale potkáme se kleci! Německý Terminátor má v plánu ovládnout OKTAGON MMA (Rozhovor) 20. září 2021 17:00

Dnes Matěj Peňáz stojí na prahu snově rozjeté MMA kariéry a už v sobotu 25. září bude mít na turnaji OKTAGON 28 možnost připsat si na účet další cenný skalp. Kromě toho se ale taky už za měsíc postaví opět do ringu světové organizace Glory, kde se v kickboxu utká s tureckou jedničkou Ertuğrulem Bayrakem.

O těchto zápasech, o kempu se šampionem UFC Janem Blachowiczem, boxerském zápase Karlos Vémola vs. Marpo a mnohém dalším jsem si s čím dál více zářící hvězdou popovídali v novém rozhovoru.

Základní informace o turnaji OTKAGON 28
Kdy: Sobota 25. září 2021.
Kde: O2 universum v Praze, živě na Oktagon.tv.
Hlavní hvězdy turnaje: Viktor Pešta, Stephan Pütz, Leo Brichta, Matěj Peňáz, Petr Kníže a další.
Matěj Peňáz
Zdroj: OKTAGON MMA

Jak hodnotíš svého soupeře Mateusze Strelczyka? Ty máš skvěle rozjetou kariéru, ale on má v MMA více zkušeností. Myslíš, že to bude tvoje nejtěžší zkouška?

Ano, určitě ho beru tak, že to je můj zatím nejtěžší soupeř, jakého jsem v MMA měl. Má kolem dvaceti zápasů a ty zkušenosti se v zápase vždycky hodí. Vidím ale i své silné stránky a myslím, že mi bude stylově sedět. Většinu zápasů bojuje v postoji, ale někdy to přenese na zem, jako třeba s Vlastem Čepem. Jinak je to ale spíš postojář, takže uvidíme, s čím přijde. Ale určitě to je pro mě nejtěžší zkouška v MMA, právě díky jeho zkušenostem.

Doporučeno
Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor) Ondřej Novotný: Gábora Borárose obdivuju. Bere velké výzvy a chce dokázat, že to není vymyšlený bojovník (Rozhovor) 9. září 2021 18:11

Byla tvá příprava v něčem jiná než ty předchozí?

Víceméně ne. Hlavně se teď zaměřuju na zem, na grappling, na wrestling, což jsou v MMA mé největší nedostatky. Od toho se příprava odrážela, takže jsme makali hlavně na tom, samozřejmě jsem ale nevynechával ani postoj. Tuhle přípravu jsem toho asi taky nejvíc naspároval, měl jsem opravdu hodně sparringů. Pořád jsem měl ale hlavní zaměření na zem, kde cítím, že mám mezery.

Matěj Peňáz
Zdroj: OKTAGON MMA

Jak to máš v přípravě s rozdělením tréninků postoje a země? Střídáš kvůli tomu různé gymy?

Ano, mám to tak, že navštěvuju více gymů. Na postojové tréninky chodím do Hron gymu v Brně, potom chodím na čistě zemařské tréninky do Swag Academy Brno, které vede výborný grappler Jan Stach. A když jsem v Praze, tak trénuju v Reinders gymu, kde máme kompletní MMA tréninky a sparringy, takže se to takto propojuje. Vyhovuje mi, že se jeden trénink můžu soustředit víc na postoj, další na zem a potom to zkombinuju. Takto je to pro mě ideální.  

To, že to skončí v prvním kole, je určitě možnost a dost si na to věřím.

Doporučeno
Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) Profesionální MMA cutman: Jaké nejhorší zranění v oktagonu viděl a měly by se podle něj zavést dopingové kontroly? (Rozhovor) 14. srpna 2021 12:26

Tvůj trenér Tomáš Hron ve videu Na dohled říká, že očekává rychlý proces. Můžou tedy fanoušci čekat další knockout v prvním kole?

Takovému průběhu bych se samozřejmě vůbec nebránil. Nemám ale v hlavně plán, že bych do toho chtěl skočit a sestřelit ho hned v prvním kole. Uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Strelczyk bývá hodně opatrný a má nevyzpytatelný styl, takže uvidím až proti němu budu stát, co se tam dá nebo nedá trefit, a podle toho se to bude odvíjet. To, že to skončí v prvním kole, ale určitě možnost je a dost si na to taky věřím.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz)

Na OKTAGONu 28 čeká fanoušky hlavní zápas o titul Pešta vs. Pütz. Máš tip na to, kdo z nich bude novým šampionem?

Vyzkoušej předplatné
za 129
a čti vše bez omezení
Přidej se k předplatitelům
nebo Odemkni článek přes SMS
Pošli SMS na 90211 s textem CLANEK 103669 a dočti tento článek.
Cena SMS za otevření článků je 89 Kč s DPH. Jak to funguje?
Dočti článek do konce za SMS v hodnotě 89 Kč. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti články bez omezení celý měsíc – předplatné jen za 36 Kč navíc v porovnaní s jedním článkem. Jak to funguje?
POSLAT SMS
Čti bez omezení celý měsíc. Stačí poslat SMS (za 125 Kč). Jak to funguje?
POSLAT SMS

Co se dozvíš po odemknutí?

  • Komu Matěj Peňáz fandí v titulovém zápase Pešta vs. Pütz
  • O tréninkovém kempu se šampionem UFC Janem Blachowiczem
  • Jak vidí své šance na to, že by se jednoho dne dostal do UFC
  • Co si jakožto zkušený postojář myslí o boxerském zápase Karlos Vémola vs. Marpo a jaký průběh očekává
Domů
Sdílet
Diskuse