Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
23. září 2021 20:38
Čas čtení 1:47
Vojtěch Vanda

Kauza Dominik Feri má nového vyšetřovatele i žalobce. Policie nyní zjišťuje, co se dělo ve Feriho bytě

Kauza Dominik Feri má nového vyšetřovatele i žalobce. Policie nyní zjišťuje, co se dělo ve Feriho bytě
Zdroj: ČTK/Šimánek Vít
NEWS DOMINIK FERI
Uložit Uložené

Kauza okolo bývalého poslance Dominika Feri pokračuje. Podle serveru Aktuálně.cz se změnili vyšetřovatel případu společně se žalobcem.

Kauza Feri pokračuje. V případu, který se zabývá údajným sexuálním obtěžováním žen ze strany bývalého poslance Dominika Feriho, se podle informací webu Aktuálně.cz změnil vyšetřovatel i žalobce. Policisté se momentálně zabývají děním, které probíhalo v bytě bývalého člena TOP 09, kam si Feri ženy zval.

Doporučeno
Redaktoři Deníku N a Alarmu získali další svědectví žen, které s Dominikem Ferim měly traumatizující zkušenosti Redaktoři Deníku N a Alarmu získali další svědectví žen, které s Dominikem Ferim měly traumatizující zkušenosti 10. června 2021 17:10


Na konci jara roku 2021 vyvstala velká kauza kolem poslance Dominika Feriho. Podle posbíraných svědectví redaktorů Deníku N a Alarm se měl politik chovat predátorsky k ženám, což bylo údajně veřejným tajemstvím. Po vydání prvního článku těchto redakcí se Feri vzdal poslaneckého mandátu, na což navázala policie, která jej začala stíhat. Feri byl následně přinucen dobrovolně opustit stranu TOP 09 do té doby, dokud se případ nevyřeší a jeho jméno nebude očištěno.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominik Feri (@choco_afro)

Vyšetřování však nadále pokračuje. Přestože se bývalý poslanec zařekl, že obvinění ze sexuálního násilí na ženách odmítá, jeho nevina se zatím neprokázala.

Žižkovský byt

Jak tvrdily ženy, ke kterým se měl Feri chovat predátorsky, bývalý poslanec obvykle jednal podle stejného schéma. Nejprve ženy oslovoval přes sociální sítě, kde s nimi navázal kontakt. Zde jim nabídl setkání v soukromí, kterého ženy často využily. Feri se s nimi setkával obvykle ve svém bytě, kde po nich následně žádal sexuální styk. O obsah tohoto „dění“ by se nyní mohla ruka spravedlnosti zajímat.

Doporučeno
Rozsudek pro Dominika Feriho je zásadní. Ovlivní debatu o genderově podmíněném násilí, říká advokátka Rozsudek pro Dominika Feriho je zásadní. Ovlivní debatu o genderově podmíněném násilí, říká advokátka 2. listopadu 2023 11:45

Server Aktuálně.cz nyní přichází s informacemi, že se v případu mění dozorový žalobce i policejní vyšetřovatel. Novou žalobkyní má být Petra Gřivnová, která vystřídala Karolínu Fialovou. Totožnost vyšetřovatele je neznámá, dříve se však vědělo, že vyšetřování vedla žena.

Nyní celou věc řeší Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3, tedy obvod, jehož velkou část zabírá čtvrť Žižkov, kam se v roce 2015 Feri přestěhoval a kde by měl bydlet dodnes. Zdá se, že přesun vyšetřujících orgánů může mít co do činění právě s bytem, ve kterém Feri bydlel, a kde se měly násilnosti odehrávat.

Výměna klíčových orgánů ve vyšetřování však může mít také vliv na jeho délku. Jak pro Aktuálně.cz uvedl prezident Unie státních zástupců Jan Lata, může se protáhnout, jelikož si noví vyšetřující musí projít celý spis a v případě potřeby se mohou klidně rozhodnout, že je potřeba znovu vyslechnout některé svědky. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Dominik Feri (@choco_afro)

Feri odmítl veškerá obvinění ze sexuálního násilí, přiznal však, že se k ženám občas choval nevhodně. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky,“ napsal na Instagram, kde má stále více než milion sledujících.

Doporučeno
„Nebudu se omlouvat za něco, co se nestalo.“ Co všechno zaznělo v závěrečných řečech při soudu s Dominikem Ferim „Nebudu se omlouvat za něco, co se nestalo.“ Co všechno zaznělo v závěrečných řečech při soudu s Dominikem Ferim 31. října 2023 16:43

Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám. Třebaže jsem se z chyb poučil, nelze nic odbýt jenom tím, že jsem byl zkrátka mladý a nyní žiji jinak,“ dodal.

Domů
Sdílet
Diskuse