Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
27. září 2021 11:11
Čas čtení 1:06
Vojtěch Vanda

Otevírací doba na státní svátek: Obchody s rozlohou nad 200 metrů čtverečních budou zavřené

Otevírací doba na státní svátek: Obchody s rozlohou nad 200 metrů čtverečních budou zavřené
Zdroj: TASR/František Iván
NEWS
Uložit Uložené

Pokud nemáš na úterý nakoupeno, měl bys to dnes dohnat.

Českou republiku v úterý čeká jediný státní svátek v měsíci září. Na svátek sv. Václava, 28. září, je ustanoven Den české státnosti. Se státními svátky se ale v posledních letech pojí i jistá omezení, která například regulují otevírací doby prodejen. V tomto článku se dozvíš, jakým způsobem je regulována otevírací doba v úterý, a jak jsou upraveny otevírací doby obchodů během dalších svátků.

Doporučeno
„Lidstvo je stále nebezpečně blízko nukleárnímu vyhlazení,“ uvedl generální tajemník OSN „Lidstvo je stále nebezpečně blízko nukleárnímu vyhlazení,“ uvedl generální tajemník OSN 27. září 2021 8:42

Vláda České republiky reguluje během jistých státních svátků od roku 2016 otevírací dobu prodejen nad 200 metrů čtverečních. Během těch ostatních záleží pouze na řetězci či majiteli obchodu, zda otevře, nebo ne. Dne 28. října, na nějž připadá nejbližší státní svátek, budou všechny obchody nad 200 metrů čtverečních zavřeny. Z toho důvodu se ti vyplatí nakoupit všechno, co potřebuješ, o den dříve.

Domů
Sdílet
Diskuse