Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
9. října 2021 8:38
Čas čtení 0:52
Ondřej Jarůšek

KORONAVIRUS: Počet nakažených opět překročil 1000, roste i počet hospitalizovaných

KORONAVIRUS: Počet nakažených opět překročil 1000, roste i počet hospitalizovaných
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Reprodukční číslo R vzrostlo na hodnotu 1,30.

Počet nově nakažených v Česku opět překročil tisícovku. V pátek bylo hygienickými stanicemi potvrzeno 1 017 nových případů nákazy, což je o více než dvě stovky více, než tomu bylo za stejný den minulý týden. 

Počet provedených testů byl přitom včera o něco nižší. Provedeno bylo 75 312 antigenních a 26 050 PCR testů, kdežto před týdnem bylo provedeno přes 79 000 antigenních a skoro 29 000 PCR testů. 

V přepočtu na sto tisíc obyvatel bylo v Česku za posledních sedm dní potvrzeno 54 případů (za poslední dva týdny 94). Reprodukční číslo R k pátku vzrostlo na hodnotu 1,30.

Doporučeno
ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš ZÁZNAM: Koalice SPOLU porazila hnutí ANO a vyhrála volby. „Praha nás porazila jako vždycky, Praha nás nesnáší,“ uvedl Babiš 9. října 2021 8:00

Kromě počtů nakažených, které v posledních dnech kromě čtvrtka vystoupaly nad tisíc, roste i počet hospitalizovaných pacientů. Aktuálně se v nemocnicích nachází 331 osob s covidem-19, což je nejvíce za několik měsíců. Ve vážném stavu je 67 z nich.

Domů
Sdílet
Diskuse