Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
2. prosince 2021 17:54
Čas čtení 0:53
Eduard Starkbauer

Christian Eriksen, který zkolaboval během Eura 2020, začal v Dánsku opět s tréninkem

Christian Eriksen, který zkolaboval během Eura 2020, začal v Dánsku opět s tréninkem
Zdroj: TASR/AP/Friedemann Vogel
NEWS
Uložit Uložené

Kapitán dánské fotbalové reprezentace a hráč Interu Milán, který zkolaboval během Eura 2020, se rozvičoval na hřišti svého mládežnického klubu ve městě Odense.

Hráč Interu Milán a kapitán dánské reprezentace Christian Eriksen se po rekonvalescenci objevil na tréninku vůbec poprvé od 12 června. V úvodním zápase Dánska na Euru 2020 utrpěl srdeční zástavu a přímo na trávníku ho museli oživovat. Podle listu The Guardian dnes trénoval se svým osobním trenérem.

Doporučeno
VIDEO: Gól Patrika Schicka z poloviny hřiště aspiruje na světový gól roku VIDEO: Gól Patrika Schicka z poloviny hřiště aspiruje na světový gól roku 30. listopadu 2021 10:28

Mluvčí klubu Odense Boldklub, ve kterém hrával do roku 2008, prozradil, že iniciativa přišla ze strany hráče. „Je přirozené, že si vybral naše prostředí, hrál zde jako dorostenec a bydlí doslova za rohem. Naše tréninkové vybavení mu poskytujeme s radostí.“

Doporučeno
OKTAGON MMA hlásí velké změny: Zápas Karlos Vémola vs. Marpo a titulová bitva Pirát vs. Kincl mají nové datum OKTAGON MMA hlásí velké změny: Zápas Karlos Vémola vs. Marpo a titulová bitva Pirát vs. Kincl mají nové datum 2. prosince 2021 18:38

Le Figaro dodává, že Eriksen se na ranním tréninku soustředil převážně na fyzická cvičení, avšak nezanedbával ani trénink s míčem.

Připomeňme, že dánský záložník v zápasech svého aktuálního zaměstnavatele Interu Milán nastoupit nemůže. Italská Serie A totiž nepovoluje start hráčů s voperovaným defibrilátorem. The Guardian v tomto smyslu připomíná, že úřadující vítěz italské ligy se plánuje Christiana Eriksena co nejdříve zbavit.

V souvislosti s jeho budoucností zmiňuje Le Corriere dello Sport možnost přestupu do nizozemského Ajaxu Amsterdam. Za něj už Eriksen hrával v letech 2010 až 2013. Zajímavostí je, že v jeho dresu nastupuje i jiný hráč s defibrilátorem, Holanďan Daley Blind.

Domů
Sdílet
Diskuse