Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 8:26
Čas čtení 1:31
Vojtěch Vanda

KORONAVIRUS: V Česku přibylo skoro 20 tisíc nakažených, počet obětí už překročil 34 tisíc

KORONAVIRUS: V Česku přibylo skoro 20 tisíc nakažených, počet obětí už překročil 34 tisíc
Zdroj: Getty Images/Gabriel Kuchta
NEWS DENNÍ NÁRŮST NAKAŽENÝCH KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Počty nakažených nejspíše našly své prozatímní maximum na konci listopadu. Od té doby počty nově nakažených mezitýdně klesají, stále se však dotýkají hranice 20 tisíc.

Počty nově nakažených již druhý týden klesají. Stále ale není proč jásat, jelikož i úterní počet, jakožto nejnovější statistika, nadále šplhá ke hranici 20 tisíc nakažených za den. Konkrétně se zjistilo 19 482 nových případů, minulý týden se za stejný den zjistila nákaza u 21 995 osob. Doposud nejsilnější úterý v číslech bylo 23. listopadu, kdy se bylo zjištěno 25 891 nově nakažených. To byl také druhý nejvyšší záchyt nově nakažených za celou pandemii.

Doporučeno
Omikron není závažnější než delta, tvrdí hlavní epidemiolog americké vlády Anthony Fauci Omikron není závažnější než delta, tvrdí hlavní epidemiolog americké vlády Anthony Fauci 7. prosince 2021 18:39

Pokles je poté logicky zaznamenán i v incidenci, jelikož potvrzených případů za 7 dní na 100 000 obyvatel bylo v pondělí 1049, v úterý poté 1025. Za 14 dní pak 2279, respektive 2219. Jak je ze statistik vidno, ani snižující se počty nově nakažených nemají vliv na situaci na Moravě, která je nadále silně v područí nákazy. Změnily se však okresy s nejvyšší koncentrací nakažených – místo Olomoucka nyní vykazují nejvyšší čísla okresy na Zlínsku.

Domů
Sdílet
Diskuse