Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
Refresher Česko
Otevřít v aplikaci Refresher
Stáhnout
X
7. prosince 2021 18:39
Čas čtení 0:50
Tereza Šnajdrová

Omikron není závažnější než delta, tvrdí hlavní epidemiolog americké vlády Anthony Fauci

Omikron není závažnější než delta, tvrdí hlavní epidemiolog americké vlády Anthony Fauci
Zdroj: TASR/AP/Evan Vucci
NEWS KORONAVIRUS
Uložit Uložené

Nákaza omikronem by neměla být tak závažná, jako tomu bylo u předchozích variant koronaviru.

Poté, co se koncem listopadu objevila v JAR nová varianta koronaviru, která nese název omikron, se mnozí experti obávali, že pandemie opět zesílí a bude už jenom hůř. Opak však může být pravdou. Hlavní epidemiolog americké vlády a lékař z Národního institutu pro zdraví Anthony Fauci omikron zkoumal a nyní pro The Spectator Index uvedl, že nová varianta není závažnější než delta.

Doporučeno
Polsko zavádí povinné očkování proti koronaviru. Tyto profese už nebudou mít na výběr Polsko zavádí povinné očkování proti koronaviru. Tyto profese už nebudou mít na výběr 7. prosince 2021 14:36

Omikron vzbuzuje velké obavy, neboť se mnozí domnívají, že je mnohem nakažlivější a že by dokonce mohl odolávat i vakcínám. Vědci však také upozorňovali na to, že varianta je nová a nebylo tolik času na její prozkoumání. 

S překvapivě pozitivním výsledkem pak dnes přišel hlavní epidemiolog americké vlády a lékař z Národního institutu pro zdraví Anthony Fauci, podle kterého omikron téměř jistě není závažnější než delta. Detailnější informace z výzkumu však budou známé až v půlce prosince.

Situace v JAR se v souvislosti s šířením omikronu stále nelepší a zatímco 14. listopadu byl sedmidenní průměr nakažených na milion obyvatel 4,09, koncem minulého týdne byla tato hodnota na 167. Zemi tak další vlna pandemie zasáhla ve velkém a snad se jí brzy podaří dostat se z nejhoršího.

Domů
Sdílet
Diskuse