Zpravodajský portál pro moderní generaci, která se zajímá o aktuální dění.
Zajímá tě aktuální dění? Zprávy z domova i ze světa najdeš na zpravodajském webu. Čti reportáže, rozhovory i komentáře z různých oblastí. Sleduj Refresher News, pokud chceš být v obraze.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na news.refresher.cz
8. prosince 2021 18:24
Čas čtení 0:50
Radim Šlechta

Německý ministr zemědělství odjel ze schůze vlády na kole. Upevňuje tak pozici ochránce klimatu

Německý ministr zemědělství odjel ze schůze vlády na kole. Upevňuje tak pozici ochránce klimatu
Zdroj: Wikimedia (Creative Commons)/Bündnis 90/Die Grünen Bundestagsfraktion/volně k užití
NEWS
Uložit Uložené

Německý ministr zemědělství Cem Özdemir strhl pozornost novinářů, když se mezi vládními auty objevil na kole. Ukázal, že mu na přírodě záleží.

Předseda německých Zelených Cem Özdemir vzbudil pozornost, když mezi kolonou vládních aut s lehkostí projel na kole. Nově jmenovaný ministr zemědělství ve vládě nového kancléře Spolkové republiky Německo Olafa Scholze tak dostává své pověsti obhájce životního prostředí a zastánce udržitelnosti i po té, co nastoupil do německé vlády. Video, kde z vlády Cem Özdemir odjíždí na Twitteru zveřejnil novinář Tibor Martini.

Zelený politik v souvislosti se svým jmenováním deklaroval, že se chce zasadit o to, aby v SPZ EU patřil do křídla reformátorů, nikoliv do křídla brzd. Zároveň říkal, že usiluje o určitý obrat v zemědělství, kterým by měl navázat na úspěch programu Renaty Künast, která resort vedla během kabinetu Gerharda Schrödera mezi roky 2001 a 2005

Němečtí poslanci jmenovali kancléřem Olafa Scholze a jeho ministři dnes složili přísahu. Do nového kabinetu usedlo pět zástupců Zelených, kteří v ní mají i vicekancléře Robert Habeck. Koalici tvoří tři strany a kromě Zelených v ní budou sedět také zástupci SPD (sociální demokraté) a Liberálové, kteří mají v nové vládě nejmenší zastoupení. Do křesel usedlo dohromady osm žen a osm mužů.

Domů
Sdílet
Diskuse